jobb just nu!

Legitimerad Sjukgymnast/Fysioterapeut

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Omsorgsförvaltningen består av fyra verksamhetsområden: myndighet och kontroll, särskilt boende, hemtjänst och funktionshinder. Totalt är vi ca 650 medarbetare. Vår värdegrund bygger på att vi ska bemöta varje människa med respekt, och vi strävar mot att alla våra brukare ska ingå i en positiv och levande gemenskap som ger trygghet och glädje i vardagen.

Placering: Hälso- och sjukvårdsorganisationen

Arbetsuppgifter

Rehabilitering inom den kommunala hälso- och sjukvårdsorganisationen, som omfattar eget boende, särskilt boende SOL/LSS samt korttidsboende.
Sjukgymnastens/fysioterapeutens arbete är inriktat mot naturlig rörelse i vardagen. Nära samarbete med arbetsterapeuter kring den enskilde individen. Målsättningen är att individen ska kunna använda sig utav sina egna förmågor i det vardagliga livet.
I arbetsuppgifterna ingår vardagsrehabilitering genom handledning av personal i rehabiliterande insatser och förhållningssätt, i personlig vård och förflyttningssituationer. Arbetet innebär också nära kontakter med närstående. Bedömningar, träning, behandling, och aktiviteter kommer att ske utifrån dina kompetensområden. Bedömning av hjälpmedel, samt förskrivning av dem, ingår i din yrkesroll.
Vi lägger stort fokus kring samverkan med andra professioner kring den enskilde och dess närstående.
Hälso- och sjukvårdsorganisationen arbetar aktivt med ständig kvalitetsförbättring, en öppenhet och ett intresse av att vilja utveckla verksamheten.
I arbetet ingår också att handleda och delegera till personal enligt gällande lagar och föreskrifter.

Kvalifikationer

Legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut.

Meriterande om du har erfarenhet från liknande verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

B-körkort krävs.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.
3-6 månader. Vikariat under ordinarie personals sjukskrivning. Tidsbegränsad till 2020-04-30 med chans till förlängning.

Ansökan

Referensnummer:   158/19

Gör ansökan

Övrigt

Vi tillämpar löpande rekrytering.

Som medarbetare i Sölvesborgs kommun erbjuds du bland annat friskvårdstimme, rabatterat årskort hos Blekingetrafiken och medlemskap i Personalklubben FRISK som anordnar och subventionerar personalsociala och hälsofrämjande aktiviteter.
Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Sölvesborg ligger vid den Blekingska kusten med cirka en timme till Karlskrona och Malmö. Det som utmärker Sölvesborg är framtidstro och gemyt, en stadskärna med danska och medeltida influenser, Sölvesborgsbron med sin prisbelönta ljussättning, Listerlandet med sina sandstränder och pittoreska fiskelägen och inte minst Sweden Rock Festivals hemmaarena. Det bor cirka 17 500 invånare här. Vi arbetar aktivt för att hålla invånarna och deras behov i fokus; värme, närhet och engagemang ska genomsyra allt vi gör.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.