Lärare på Vuxenutbildningen i Varberg i SVA på grundläggande nivå - sommarvikariat

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Varbergs kommun är vi cirka 5 000 medarbetare som delar en och samma verksamhetsidé: Vi ska förenkla människors vardag och inspirera dem att uppnå sina drömmar. Detta gör vi på väldigt många olika sätt, det finns mer än 135 olika yrken i vår breda verksamhet. Varberg växer och behoven av kommunens tjänster både ökar och förändras, därför behöver vi din kompetens.
Vill du växa med oss?

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen ansvarar för arbetsbefrämjande åtgärder, integrationsfrågor och utbildning på gymnasial och eftergymnasial nivå. Här skapar vi förutsättningar för det livslånga lärandet och möjligheter för individen att utvecklas, studera och nå egen försörjning. Vi bidrar också till ett livskraftigt näringsliv genom att tillvarata utvecklingsbehov i näringslivet och skapa projektsatsningar, nätverk och mötesplatser där utbildning och näringsliv kan mötas.

Vuxenutbildningen är en del av VIA (Vuxenutbildningen, integrationsenheten och arbetsmarknadsenheten) och ingår i Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen. VIA stödjer människor i processen till att nå sina utbildnings- och karriärdrömmar genom nytänkande, framåtanda, kunskap och mod. Vill du bidra med din energi och ditt engagemang tillsammans med oss?

Arbetsuppgifter

Svenska som andraspråk grundläggande nivå motsvarar kurser upp till och med årskurs 9, med innehåll och arbetssätt anpassat för vuxna elever och förbereder eleverna för fortsatta studier eller för arbetslivet.

Eleverna läser kurserna som schemalagda kurser under dagtid. Du kommer undervisa i svenska som andraspråk grundläggande nivå delkurs 3 och 4.

Vi erbjuder en färdig ramplanering för kurserna du ska undervisa i.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerat lärare i svenska som andra språk för kommunal vuxenutbildning på grundläggande nivå, studerar till lärare i ämnet eller har motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Dina ämneskunskaper är goda.

Du har ett inkluderande pedagogiskt förhållningssätt, har höga förväntningar, ser till den individuella elevens behov och skapar möjligheter för våra elever att göra framsteg i sitt lärande.

Du arbetar för att främja våra studerandes kunskapsutveckling och forma goda samhällsmedborgare.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet från Vuxenutbildningen i ämnet svenska som andraspråk grundläggande nivå samt erfarenhet och kunskap i att arbeta med vuxnas lärande.

Du är positiv, engagerad, flexibel och vill delta i elevers lärande.

Du kan arbeta självständigt och ta egna initiativ som gagnar verksamheten.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2024-07-15

Tidsbegränsad till: 2024-08-20

Vecka 29 kommer du följa läraren som du sedan ska vikariera för.
100%
11 dagar - 3 månader.

Ansökan

Referensnummer:   C184320

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

Varbergs kommun har ett politisk beslut om önskad sysselsättningsgrad. Detta innebär att medarbetare har rätt att arbeta heltid eller önskad deltid.

Inför denna rekrytering har vi noggrant valt vilka annonsplatser vi vill annonsera i och undanber oss därför kontakt med annonsörer och bemanningsföretag!