jobb just nu!

Lärare med specialpedagogisk kompetens till Dalslund 4-9 i Åkarp

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Burlövs kommun - den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur.
Här skapar vi värde för våra medborgare i en kommun i tillväxt.

Vill du vara med och bygga det attraktiva, tillgängliga, hållbara och trygga Burlöv?

Burlövs kommun är en spännande mötesplats för kultur, lärande, mångfald och kreativitet. Här möts barn och elever varje dag av pedagoger med hög kompetens och viljan att bedriva en framgångsrik utveckling.

Vi arbetar utifrån en värdegrund där vi möter varandra på ett likvärdigt sätt som präglas av respekt, vänlighet och förståelse för varandras olikheter. Vi har ett professionellt sätt, där vetenskaplig grund och dialog lägger grunden till förbättringar i våra verksamheter och för vårt arbete. Vår förhållandevis lilla kommun ger dig stora möjligheter att påverka och delta i utvecklingsarbetet för våra barn och elever.

Burlövs kommun växer så det knakar och vi utökar vårt elevantal. Dessutom väljer Burlövs kommun att prioritera skolan och ge en ökad budget. Med anledning av dessa faktorer har vi möjlighet att utöka vår personalstyrka! Vi är stolta och vi vill bli ännu bättre. Vill du vara med?

Vi söker dig som är intresserad av att delta i och bidra till vårt framgångsrika arbete. De absolut viktigaste resurserna vi har är våra lärare och pedagoger. Våra resultat beror på vårt lagarbete, vår samsyn och övertygelsen att alla våra barn och elever ska lyckas. Vi satsar mycket på dig och dina kollegor genom väl grundad fortbildning, systematiska analyser och aktivt arbete med din arbetsmiljö.

Arbetsuppgifter

Nu söker en positiv, engagerad kollega som vill vara med och driva vår pedagogiska utveckling framåt och som ser möjligheter även när något är svårt. I vårt utvecklingsarbete fokuserar vi på elevaktiva och formativa arbetssätt, samt på reflekterande lärande. Vi tror att du har lätt att skapa relationer med andra och att du gillar att arbeta tillsammans i team och att inspirera och bli inspirerad av dina kollegor i arbetslaget.

Du kommer vara en del av arbetslag spec och ni kommer fördela arbetet mellan utifrån era respektive kompetenser och erfarenheter. I gruppens uppdrag ingår att ge stöd i klassrummet, att genomföra kartläggningar, utredningar, uppföljningar och utvärderingar på olika nivåer samt handledning och konsultation till ledning och övriga pedagoger. Vi söker dig som har god samarbetsförmåga och vana av att samarbeta i arbetslag. Ett gott bemötande är också viktigt, mot såväl elever och vårdnadshavare som medarbetare. Du bör ha struktur och ordning i ditt arbetssätt. Vi ser gärna att du är flexibel och utåtriktad och att du vill arbeta för en fortsatt utveckling av verksamheten. Du kommer arbeta enskilt med elever, med elever i grupp. Du ingår i skolans elevhälsoteam på skolan och i nära samarbete med specialpedagog. Din roll blir viktigt för skolans elevhälsa och skolutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad speciallärare/specialpedagog/lärare för arbete med elever i behov av särskilt stöd till Dalslundskolan 4-6 respektive 7-9 i Åkarp. Har du tidigare erfarenhet i arbetet med elever i behov av särskilt stöd är det meriterande.

Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet i arbete med barn och ungdomar. Att använda digitala verktyg och kompensatoriska verktyg är en självklar del av din lärargärning och du strävar efter att utveckla din egen och framför allt elevernas digitala kompetens i deras dagliga vardag. Du ska kunna arbeta både självständigt med ett helhetsperspektiv på verksamheten samt kunna arbeta i team med andra. Stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper som social kompetens, flexibilitet och samverkansförmåga.

Du tror på samarbete och på att kollegialt bidra till både din egen och dina kollegors utveckling. Du utgår från ett grundligt arbete på vetenskaplig grund och utifrån beprövad erfarenhet. Du är övertygad om att alla barn och elever kan lyckas och att du är en mycket viktig del i det. Du inser vikten av en rik och bred undervisning/verksamhet och stimuleras av detektivarbetet att leta efter metoder för varje barns lärande.

Du ska ha hjärtat på rätta stället och samtidigt ha ett professionellt förhållningssätt, vara flexibel och lyhörd för både barn och föräldrar. Du bör kunna använda ett lösningsfokuserat arbetssätt och ha förmåga att locka fram elevernas och föräldrarnas tillit. Vi sätter stort värde på ditt engagemang, din pedagogiska kompetens och förmåga att skapa goda relationer. Den psykosociala arbetsmiljön skall bygga på öppenhet, samarbete och nyfikenhet.

Anställningens omfattning

Start ht-2020, enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A951142

Gör ansökan

Övrigt

Burlövs kommun ser mångfald som en styrka i vårt gemensamma uppdrag.

Vi erbjuder utvecklingsorienterade arbetsplatser som kännetecknas av trivsel och arbetsglädje. Våra medarbetare är engagerade och i högsta grad delaktiga i att steg för steg realisera kommunens mål och uppdrag utifrån vår värdegrund.

Tjänsten tillsätts i mån av att den inte behöver tas i anspråk för lärare redan anställd i kommunen.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Enligt skollagen (2010:800) krävs ett registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister för att arbeta inom förskoleverksamhet, skola eller skolbarnomsorg. Blankett finns på Rikspolisstyrelsens webbplats.

Burlövs kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.