jobb just nu!

Lärare i SvA till S:t Eskil gymnasium

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

S:t Eskils gymnasium är en certifierad FN-skola och har en stark internationell profil. Skolan presterar bra både gällande elevernas betyg samt hur väl eleverna trivs på skolan. Vi arbetar kontinuerligt och systematiskt med kvalitet och utveckling vilket medfört att vi sedan VT 2016 är en Qualiscertifierad skola och har uppnått den högsta poäng som någon svensk gymnasieskola hittills fått i en Qualisgranskning.

S:t Eskil har 920 elever och 120 pedagoger. Vi har en öppen och tillåtande atmosfär, som gör att eleverna känner sig trygga. Samhällsengagemang och kultur är viktigt på skolan. Vår vision på S:t Eskils gymnasium är att alla är välkomna, känner delaktighet och engagemang, får kunskap och utvecklas för framtiden. Vi är centralt belägna med cirka 5 minuters gångavstånd från både tåg- och busstation.

Just nu söker vi dig som vill undervisa i svenska som andraspråk och ytterligare ett ämne!

Arbetsuppgifter

Söker du en tillåtande och kreativ arbetsmiljö? Ingå i en arbetsgrupp där vi delar med oss av kunskaper och erfarenheter? Vågar du tänka nytt och på ett kreativt sätt plocka in vår samtid i undervisningen? Då är vill vi att du söker dig till oss på S:t Eskils gymnasium!

Som lärare är du en viktig tillgång för våra elevers förutsättningar i samhället! Du kommer undervisa våra nyanlända elever i ämnet svenska som andraspråk och ytterligare ett ämne. I rollen ingår mentorskap och du kommer att ingå i arbetslaget för språkintroduktion.

Som skola inom Eskilstuna kommun arbetar vi med digitala verktyg, som exempelvis lärplattformen It´s learning. Genom dina läroplanskunskaper och arbetsverktyg planerar du din undervisning utifrån kunskapsmålen för varje årskurs. Hos oss får du stort utrymme för egen planering och samplanering med kollegorna. Du arbetar även med att följa upp din undervisning för att kartlägga och anpassa den pedagogik dina klasser och elever behöver. För dig är det också en självklarhet att dagligen arbeta med att stödja och motivera ungdomar i deras utveckling, både socialt och kunskapsmässigt, och jobba aktivt med att bidra till skolans fortsatta positiva och kvalitativa utveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en lärarexamen med behörighet att undervisa gymnasieelever i ämnena SvA och ytterligare ett eller flera ämne, gärna i engelska, matematik eller samhällskunskap. Du kan även ha pågående studier och bli klar med din utbildning under läsåret 18/19. Vi vill att du har erfarenhet av praktiskt arbete utifrån gällande läroplan genom arbete eller VFU. Har du erfarenhet av mentorskap och av att arbeta med nyanlända elever är det meriterande.

Dina kunskaper i svenska och engelska är mycket goda, både i tal och i skrift. För dig som söker tjänsten ser vi det som en självklarhet att utveckla din egen undervisning utifrån den vetenskapliga utveckling som sker. Vi använder oss av läroplattformen It´s learning och ser därför att du känner dig bekväm med att använda IT i ditt dagliga arbete.

Låter uppdraget spännande? Speglar beskrivningen det du tycker är viktigt? I så fall välkommen med din ansökan!

För att erhålla tjänsten krävs registerutdrag från Polismyndigheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4878

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.