jobb just nu!

Lärare i SFI / svenska som andraspråk

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hallstahammar är en liten kommun med stora möjligheter där du som medarbetare är en viktig del av någonting större. Du är med och skapar en kommun där utveckling, kreativitet och nytänkande är viktiga delar av vår vision för framtiden.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår i huvudsak undervisning inom någon av SFI:s kurser A-D och svenska som andraspråk på grundläggande nivå, samt även samarbete med andra aktörer så som Arbetsförmedlingen, Jobbcentrum och Socialtjänsten.

Tillsammans med övriga SFI-lärare ingår du i ett arbetslag där ni planerar och genomför undervisningen och kontinuerlig utveckling av verksamheten.

Utbildningen bygger på kunskapssökande med ett flexibelt och lösningsfokuserat arbetssätt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare och är du behörig att undervisa i SFI och svenska som andraspråk, är det en merit. Du har god självinsikt, är trygg i dig själv och i ditt pedagogiska ledarskap samt har lätt för att se samarbete med andra som en källa till utveckling och har naturligtvis lätt för att uttrycka dig väl i såväl tal som skrift.

Du har förmåga att se helheten men även ett sinne för detaljer i ditt dagliga arbete. Som person är du strukturerad, har god samarbetsförmåga och ett stort engagemang för att driva verksamheten utifrån styrdokument och mål, samtidigt har du lätt för att engagera och motivera andra människor. Flexibilitet och smidighet att kunna hantera oförutsägbara situationer är ett måste. Du har höga förväntningar på eleverna, tror på att alla kan lyckas och är beredd att skapa de bästa förutsättningarna för det. Du har pedagogisk insikt och använder individanpassade arbetsmetoder.

Vi ser gärna att du är kreativ och har ett nytänkande kring vuxnas lärande och har en professionell framtoning i ditt bemötande av elever och kollegor samtidigt som du är lyhörd och tålmodig. Du har digital kompetens som du använder dagligen som ett naturligt verktyg i lärandet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper med fokus på social kompetens, god samarbets- och initiativförmåga. Tjänsten kan alternera mellan SFI och svenska som andraspråk på grundläggande nivå utifrån elevunderlag och skolans behov.

Du har lätt för att ta egna initiativ och bidrar till verksamhetens utveckling.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C29051-2019-9

Gör ansökan

Övrigt

Hallstahammars kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser gärna sökanden med kunskaper i finska i tal och skrift.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes vänligen men bestämt.