jobb just nu!

Lärare i fritidshem till Lagersbergsskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

För oss på Lagersbergsskolan är kunskap och den sociala hållbarheten för alla våra ca 430 elever viktig. Varje elev ska få likvärdiga förutsättningar att klara de sociala situationer de möter. Förutom det sociala samspelet med kompisarna på skolgården arbetar vi personal, som totalt är 75 stycken, med att stärka helhetsbilden kring eleven. Det innebär att skolan, fritidsverksamheten, elevhälsan och Team förebygg från Socialtjänsten har ett aktivt och nära samarbete. Vi möter även olika språk hos vår kompetenta personal, vilket innebär att vi kan erbjuda en aktiv dialog med elevernas familjer, för en bra skolgång.

Tillsammans med våra elever har vi en modern syn på vårt mångkulturella samhälle. Exempelvis är vårt mottagande av nyanlända elever högt prioriterat. Vårt tillvägagångssätt har uppmärksammats och det har visat sig att vi är duktiga på att inkludera våra nyanlända elever i en givande skolgång. Detta, tack vare vår personal med stor kompetens och erfarenhet inom området!

Lagersbergsskolans fritidshem är uppdelade på fyra avdelningar. Medarbetarna beskriver att verksamheten på fritidshemmen präglas av:
• Elevfokus. Vid planering av verksamheten är alltid elevernas behov och förutsättningar i fokus.
• Samarbete mellan lärare och fritidspersonal runt elever i behov av särskilt stöd.
• Värdegrund och kunskapsutveckling.
• Flexibilitet. Där behoven finns befinner sig personalen.
• Vågar prova nytt.
• Solidaritet. Alla ställer upp och tar eget ansvar för att skapa kreativa lösningar.

Arbetsuppgifter

Som fritidspedagog arbetar du i vår fritidsverksamhet på eftermiddagarna och på förmiddagarna är du i en av våra förskoleklasser som ett stöd i undervisning tillsammans med lärare. Samarbetet möjliggör att elever i behov av särskilt stöd kan vara i mindre grupper eller få individuellt stöd i sin kunskapsutveckling.

På fritidshemmet har du stora möjligheter att påverka och utforma vår verksamhet genom att exempelvis införa läroplanskopplade aktiviteter som bidrar till lärande.

Mycket tid läggs på att utveckla den sociala kompetensen, samt att forma trygga individer. Barnen inspireras och utmanas till att utmana sig själva. Arbetet är inkluderande och mångfald ses som en tillgång.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad lärare i fritidshem, fritidspedagog, förskollärare, socialpedagog, tidigarelärare, beteendevetare eller har en liknande utbildning som vi anser likvärdig.

Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift, samt goda IT-kunskaper. Meriterande är om du har erfarenhet av arbete inom pedagogisk verksamhet och arbetat utifrån läroplan Lgr11.

Vi lägger stor vikt vid de personliga egenskaperna och ser att du är en ledare som kan situationsanpassa ditt ledarskap och kan planera och följa upp ditt arbete. Du har lätt för att kommunicera med både vuxna och barn. Vi tror att du vill utvecklas i din roll hos oss och bidra till skolans fortsatta utveckling. Du är en engagerad medarbetare som har en god samarbetsförmåga och kan skapa förtroenden och lyssna in olika behov.

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5017

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.