Kurator till Nyköpings gymnasium

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Nyköping tror vi på utbildning som ger både goda resultat och stärker de värden som skapar ett hållbart samhälle. Vi ser förskolan, skolan och våra arenor för kultur och bildning som några av de viktigaste platserna för att skapa förutsättningar för demokrati och möten utifrån allas olikheter. Division Barn Utbildning Kultur ansvarar för 36 förskolor, två förskolebussar, 16 grundskolor inklusive särskola, Nyköpings gymnasium, Campus Nyköping samt Stadsbiblioteket och barnkultur.

Nyköpings gymnasium är den största gymnasieskolan i Nyköping. Vi har elva nationella program - varav sex är yrkesprogram, fyra olika introduktionsprogram och gymnasiesärskola. Hos oss arbetar över 280 personer med att inspirera och motivera, hjälpa och stötta våra 1750 elever att lyckas med sina studier utifrån sina förutsättningar.

Vår helhetsidé bygger tydlighet, meningsfullhet, elevers medskapande och medvetna goda möten. Helhetsidén är länken mellan läroplanens uppdrag och vår vardag. Den vägleder oss i våra pedagogiska möten med alla elever.

Nu söker vi en skolkurator som ska ingå i skolans elevhälsoteam.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett utvecklande och självständigt arbete där du tillsammans med dina kollegor på elevhälsan för Nyköpings gymnasium är en viktig nyckel för elevers utbildning och framtid. Elevhälsans uppdrag är att stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål genom hälsofrämjande och förebyggande insatser. I det individuellt inriktade arbetet har elevhälsan ett särskilt ansvar för att undanröja hinder för varje enskild elevs lärande och utveckling. Du som skolkurator ansvarar för den psykosociala kompetensen i arbetet kring eleverna. Vid Nyköpings gymnasium arbetar vi med det våldspreventiva programmet Mentorer i Våldsprevention (MVP) och i det arbetet kommer du tillsammans med en annan kollega arbeta på gruppnivå ute i klass. Du kommer att jobba tätt ihop med skolans elevhälsoteam (EHT) bestående av skolsköterska, specialpedagog, studie- och yrkesvägledare och ansvarig skolledare i ett av skolans arbetslag. I arbetsuppgifterna ingår att arbeta konsultativt gentemot pedagogisk personal i olika psykosociala frågor samt att ge elever stöd individuellt och i grupp. Tillsammans med pedagogisk personal har ni ett stort ansvar för att eleverna når sina mål och erhåller gymnasieexamen. Nyköpings gymnasium är en stor skola och du kommer även att samarbeta med skolans övriga sex kuratorer, sju specialpedagoger, fem skolsköterskor, fyra studie- och yrkesvägledare samt en skolpsykolog.

Kvalifikationer

Du har socionomexamen eller likvärdig utbildning med erfarenhet av arbete som skolkurator. Personlig lämplighet och samarbetsförmåga är viktiga faktorer vid vår rekrytering. Det är meriterande om du är utbildad inom MVP inom Nyköpings kommun (gärna både steg 1 och 2)
För att trivas på jobbet tror vi att du har ett stort engagemang för ungdomars livssituation och ett intresse av utåtriktat förebyggande arbete. Du har lätt för att samarbeta med såväl skolans personal som externa kontakter. Du har god förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ, likväl som du kan arbeta i såväl större som mindre grupper. Du har god förmåga till kommunikation med ungdomar, enskilt och i grupp. Du är väl förtrogen med skolans styrdokument och har kännedom om socialtjänstens lagar och regelverk.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C184184

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vid kusten en timme från Stockholm ligger Nyköping. En snabbt växande kommun med hållbarhetsfokus och god service. Här är avstånden mindre, naturen närmare och livet lite enklare.

Att arbeta i Nyköpings kommun innebär att bli del av en ambitiös organisation i en spännande tillväxtfas. Bland annat planeras Ostlänken, en del av Sveriges nya stambanor med resecentrum i Nyköpings centrum och vid Skavsta. Utvecklingen kommer påverka vår region positivt under många år framöver, både när det handlar om arbetsmarknad och god medborgarservice.

Inom Nyköpings kommun arbetar ca 4 300 personer och vår breda organisation med många yrkesgrupper ger dig goda utvecklingsmöjligheter. Här finns många av samhällets viktigaste jobb. Du som väljer att arbeta hos oss kan därför vara säker på att få engagera dig i meningsfulla arbetsuppgifter. Här är du med och gör skillnad, både för enskilda människor och för kommunen i stort. Välkommen till en arbetsplats där möjligheterna växer.

•Provanställning kan komma att tillämpas.
•När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du önskar stöd i Visma Recruit vänligen ring supporttelefon 0771-693 693.
•Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
•Inom vår verksamhet gäller lagen om registerkontroll (SF 2000:873). Ytterligare information ges i samband med eventuellt anställningserbjudande.
•Kontroll av lärarlegitimation görs hos Skolverket.
•Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte behöver tas i anspråk för redan anställd personal.
#LI-Onsite