jobb just nu!

Kriminalvårdare till Region Mitt, semestervikariat

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kriminalvården är en del av rättsväsendet och vi har ansvar för fängelser, frivård, häkten samt inrikes- och utrikestransporter. Vi arbetar för att göra samhället säkrare och tryggare. I all verksamhet värnar vi starkt om humaniteten och respekten för den enskildes integritet och rättssäkerhet. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln.

Nu söker vi semestervikarier till följande enheter i Örebro län:
• Anstalten Hinseberg, säkerhetsklass 2, 93 platser för kvinnor, belägen i Frövi.
• Anstalten Kumla, säkerhetsklass 1, Sveriges största anstalt med 420 platser, belägen i Kumla.
• Häktet Örebro, 57 platser, beläget i centrala Örebro.
• NTE, Nationella transportenheten, Sektion Mellan, utgår från Örebro.

Arbetsuppgifter

Söker du ett arbete som är meningsfullt, med möjlighet att göra skillnad och utvecklas som person? Vill du arbeta i ett team med bra kollegor i en trygg och statlig myndighet? Då har du möjlighet att söka arbete som kriminalvårdare hos oss!

Som kriminalvårdare ingår du i ett arbetslag, där du är den som har den dagliga kontakten med klienter. Arbetsuppgifterna på anstalt och häkte är mångfacetterade och består av omvårdnads-, bevaknings-, visitations- och säkerhetsarbete samt frigivningsplanering och samtals-/motivationsarbete. Som kriminalvårdare på transportenheten medverkar du i den dagliga verksamheten på din transportenhet gällande inrikestransporter. Dina arbetsuppgifter består i huvudsak av att transportera frihetsberövade personer, för såväl Kriminalvården som andra myndigheter.

Du gör ett aktivt val av enhet via enkätfrågorna.

Kvalifikationer

Dina personliga egenskaper är av stor vikt för oss. Som kriminalvårdare behöver du vara trygg, stabil och ha god självinsikt. Då du ansvarar för verksamheten tillsammans med dina kollegor behöver du ha god samarbetsförmåga och förmåga att vara tydlig i din kommunikation. I ditt yrkesutövande behöver du även ha ett gott omdöme och integritet.

För att lyckas i ditt uppdrag är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen och tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du förväntas med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Du ska även ha en fysisk status som möjliggör att agera fysiskt när situationen så kräver.

Krav:
• Fullständig gymnasiekompetens i form av slutbetyg eller gymnasieexamen
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• Vid ansökan till nationella transportenheten krävs även B-körkort för manuellt växlat fordon och körvana.

Meriterande:
• Eftergymnasial utbildning företrädesvis inom beteendevetenskap, juridik och samhällsvetenskap.
• Arbetslivserfarenhet exempelvis från kriminalvård, säkerhetsarbete, social omsorg, psykiatri eller vård- och omsorgsarbete.
• Relevanta språkkunskaper
• Medvetenhet om och förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar en själv och andra.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse under våren, senast i juni.

3-6 månader.

Ansökan

Referensnummer:   A842260

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Arbetstid: Schema.
Oregelbunden arbetstid måndag-söndag.

Övrigt

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Vissa befattningar är placerade i säkerhetsklass och då utförs en säkerhetsprövning med registerkontroll innan beslut om anställning fattas. I dessa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund.
Kriminalvårdens verksamhet pågår dygnet runt, året om, och schemaläggning sker därför på oregelbunden arbetstid där tjänstgöring på dagar, kvällar och helger ingår. Vissa tjänster innebär arbete på nätter.

Kriminalvården strävar efter en jämn köns- och åldersfördelning samt ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

Rekrytering/urval sker löpande under annonstiden.
För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.