jobb just nu!

Konservator till Helsingborgs museer

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Kulturförvaltningens ledstjärna Kulturen är angelägen och avgörande genomsyrar vårt arbete och motiverar och driver oss framåt. Vi förverkligar de uppdrag som kulturnämnden beslutar och vi gör det med lekfullhet, mod och engagemang utifrån stadens vision. Vi skapar kreativa mötesplatser för människor med olika ursprung och behov. Våra verksamheter är Dunkers kulturhus, Helsingborgs bibliotek, Helsingborgs museer med Fredriksdal, Kulturmagasinet och Kärnan samt Kulturstöd och utveckling.

Kulturmagasinet är en avdelning som tillsammans med Fredriksdal museer och trädgårdar utgör Helsingborgs museer. Men kulturmagasinet är också en byggnad som innehåller bland annat 4000 kvm magasin och konserveringsateljéer samt andra lokaler med fokus på att skapa den bästa förvaltningen av Helsingborgs museers samling. Samlingen består av ca 200 000 föremål och 1,5 miljoner fotografier samt negativ. Den består av allt från konst och kulturhistoria till naturhistoria och arkeologiska föremål.

Nu söker vi en driven och engagerad konservator till Kulturmagasinet/Helsingborgs museer!

Arbetsuppgifter

Tjänsten är uppdelad i två huvuduppdrag, dels att förvalta Helsingborgs museers samling till framtida helsingborgare, dels att förvalta delar av stadens offentliga konst.

I din roll som konservator kommer du bland annat att:

• i samarbete med Fastighets- och Stadsbyggnadsförvaltningen ansvara för planering av förvaltandet av stadens offentliga konst samt rådgivning och praktisk konservering.

• förvalta Helsingborgs museers samling med tyngdpunkt på kulturhistoriska samlingen genom:
- Aktiv och preventiv konservering.
- Avsyning vid nyaccession, utlån och utställning.
- Registrering, rådgivning samt ärendehantering.

• tillgängliggöra Helsingborgs museers samling genom visningar, digitala plattformar med mera.

• ansvara för avsyning av inlånade föremål vid utställning i framförallt Dunkers kulturhus.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har konservatorsexamen på högskolenivå med kulturhistorisk inriktning. Det är meriterande med utbildning inom textilkonservering. Du har dokumenterad erfarenhet av praktisk konservering, och helst även dokumenterad erfarenhet av preventiv konservering.

Du har god kunskap om hur olika material åldras och påverkas av väder och vind. Det är meriterande om du är van vid registrering i föremålsdatabaser.

Vi söker dig som är lyhörd, stabil, tydlig och drivande när det gäller ditt medarbetarskap, i projekt och samarbeten. Du är en öppen, trygg och självgående person och tar gärna nya initiativ. Du har lätt för att skapa goda relationer och nätverk både inom och utanför den egna verksamheten.

Du är duktig på att planera och organisera ditt arbete och att sätta upp tydliga mål och delmål för att komma framåt i arbetet. Du har en god expertis inom ditt område och delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor och allmänheten.

Du är van att tänka kreativt, är händig och kan skapa nya lösningar och uppfinningar, samtidigt som du har lätt för att följa uppsatta instruktioner och procedurer.

Körkort med B-behörighet är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde under 2019 enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C23017

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.