jobb just nu!

Kommunjurist

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På Tjörn får medarbetarna ta plats! Här finns plats för dig också!
”Vi hjälper varandra att se nya möjligheter.” ”Det finns en närhet till ledning och politiker.” ”Man tar vara på medarbetarnas resurser.” ”Det känns bra att jag kan bidra till att underlätta i människors vardag.”
Fyra röster från fyra anställda i Tjörns kommun. Enligt den senaste medarbetarundersökningen är vi som jobbar i Tjörns kommun väldigt engagerade i våra arbetsuppgifter. Vi har också bra kolleger, vi gillar våra chefer och rekommenderar gärna andra att söka sig hit.

Kommunkansliet lyder under kommunstyrelsen och bidrar med övergripande kompetens inom en rad områden. Vi samverkar också med näringslivet och grannkommunerna i många frågor.
Här finns flera intressanta yrken, till exempel kvalitetsstrateger, kommunikatörer, ekonomer, integrationssamordnare, folkhälsostrateg och kommunjurist. På kommunkansliet får du arbeta med helheten och vara med och driva Tjörn framåt. Välkommen hit du också!

Tjänsten som kommunjurist är placerad vid Kommunledningskontoret som är en av sju avdelningar på kommunkansliet. På avdelningen finns kommunövergripande strategiska funktioner inom områdena näringsliv, folkhälsa, kris, säkerhet och beredskap, kvalitet- och utveckling, digitalisering samt funktioner som arbetar med de politiska ärendeprocesserna som nämndsekreterare, kommunsekreterare, registrator/arkivarie och kommunledningssekreterare. Till avdelningen hör också kommunens Kundcenter.

Arbetsuppgifter

I rollen som kommunjurist erbjuds du ett omväxlande och stimulerande arbete där du får möjlighet att använda dina kunskaper i ett brett register av juridiska frågor och arbetsuppgifter. Dina arbetsuppgifter kommer att växla mellan att ge juridisk rådgivning, granska, tolka och upprätta avtal, göra rättsutredningar, svara på remisser, bereda ärenden, skriva yttranden samt företräda kommunen i domstol och vid myndigheter.

Du kommer att arbeta med juridisk rådgivning för samtliga nämnder, förvaltningar och kommunala bolag inom kommunen. Särskilt förekommande ärenden avser kommunalrätt, avtalsrätt, fastighetsrätt samt offentlighet och sekretess.
En annan viktig del i arbetet är att bevaka rättsutvecklingen och ta de initiativ som behövs för att kommunen ska vara uppdaterad på gällande lagstiftning.

Du kommer att informera och utbilda såväl politiker som tjänstepersoner inom olika rättsområden. Kommunjuristen är även DSO (dataskyddsombud) för Tjörns kommuns samtliga nämnder och bolag.
Som kommunjurist deltar du vid sammanträden för kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunstyrelsen samt kommunfullmäktige.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har stort intresse för den offentliga sektorn och som sporras av utmaningen att verka inom samtliga av kommunens rättsområden. Du ska ha juristexamen och har minst några års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet från juridiskt arbete inom offentlig sektor, gärna som kommunjurist.

Arbetet är mångfacetterat och ställer höga krav på flexibilitet och självständighet. Du kan snabbt strukturera komplicerade frågor samt kommunicera lösningar på ett tydligt sätt såväl muntligt som skriftligt även för de som inte har juridiska kunskaper. I rollen krävs att du har ett konsultativt arbetssätt samt förmåga att ta egna initiativ och självständigt driva frågor inom ditt område. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i juridiska frågeställningar av skiftande karaktär. Som kommunjurist har du hög servicekänsla och integritet och du är analytisk, effektiv och noggrann. Du måste också vara bekväm med att ge professionellt stöd till såväl tjänstepersoner som förtroendevalda.

Arbetet som kommunjurist förutsätter att du har mycket goda kunskaper inom flera rättsområden som exempelvis kommunalrätt, förvaltningsrätt, avtalsrätt och upphandlingsjuridik, fastighetsrätt, aktiebolagsrätt, offentlighet- och sekretess samt GDPR. Det är även meriterande om du har kunskaper om nämndspecifik lagstiftning såsom till exempel PBL, socialtjänstlagen, LVU, LSS och skollagen.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträdde snarast eller efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   Klk 2019/402

Gör ansökan

Övrigt

Vi kommer att påbörja urvalet av sökande löpande under ansökningstiden. Så sök redan idag!

Medarbetarna i kommunkoncernen ska ha en bra arbetsmiljö och arbete i balans med familj och fritid. Arbetsgivaren erbjuder förmåner som friskvårdssubvention. Du har även gratis medlemskap i personalföreningen TKFF, om du varit anställd mer än tre månader. Du får ett årskort till Nordiska akvarellmuseet.
Alla nya månadsanställda erbjuds en heldags kommunövergripande introduktionsdag. Är du tillsvidareanställd har du möjlighet att leasa en miljöbil som personalbil.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Vi har upphandlat med bemannings- och rekryteringsföretag.

Om du har problem med att ansöka via programmet Offentliga jobb vänligen kontakta supporten via telefonnummer 0771-693 693.

Tjörn är ö-kommunen med hög kvalitet i verksamheterna och havet i blickpunkten. Tjörn placerar sig högt i rankningar när skolor, äldrevård samt säkerhet och trygghet mäts.
Kommunens ekonomi är stabil och har varit det i många år. Det gör att Tjörns kommun hela tiden kan utvecklas. God service och tillgänglighet är angelägna frågor liksom infrastruktur.
På Tjörn tror vi att konst och kultur ger muskler åt själen och rustar våra barn och ungdomar för ett gott liv.
Tjörn möjligheternas ö hela året och för hela livet är Tjörns vision.