jobb just nu!

Kommunikatör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Staffanstorp finns många kreativa tankar och idéer om hur vi vill utveckla vår kommun i framtiden – och viljan och förmågan att förverkliga detta! Staffanstorp är en ung och expansiv kommun med ca 25 000 invånare, ett utmärkt näringslivsklimat och attraktiva boendemiljöer. Våra ca 1000 anställda arbetar för att skapa en högkvalitativ service, trygghet och livskvalitet för våra invånare. I Staffanstorps kommun tänker vi utanför ramarna och långsiktigt.

Kommunstyrelseförvaltningen är en förvaltning som består av flera centrala stödfunktioner som kommunikation, kansli, HR, ekonomi, kost, IT, säkerhet samt utredning och analys.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en kommunikatör till kommunstyrelseförvaltningen i Staffanstorps kommun. Vi erbjuder en tillsvidareanställning på 100 %, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Kommunstyrelseförvaltningen har det övergripande ansvaret för Staffanstorps kommuns kommunikation.

Som vår nya kommunikatör kommer du att ingå i ett team tillsammans med stabschefen och en kommunikatör där du, planerar, driver, utvecklar och följer upp den interna och externa kommunikationen. Du blir en av flera nyckelspelare i organisationen där du får vara beredd att lösa problem eller ta dig an nya uppgifter med kort varsel.

Du kommer att arbeta med att etablera förtroende inom organisationen för att skapa en god förståelse för vikten av god intern och extern kommunikation samt i övrigt vara aktiv i det löpande arbetet på avdelningen i såväl stort som smått. Verksamheten utvecklas ständigt, vilket gör att tjänstens innehåll kan förändras över tid.

Arbetet som kommunikatör i Staffanstorps kommun innebär mycket varierande arbetsuppgifter. Du kommer bland annat att producera innehåll (text och bild), trycksaker och mallar. I arbetet ingår också att stödja och utbilda övriga verksamheter i deras arbete med information och kommunikation samt uppdatera innehållet på intern och extern webbplats och ansvarar för sociala medier. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt.

Slutkandidat kommer att genomgå en säkerhetsprövning via SÄPO.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning, med inriktning mot information och kommunikation, och som har minst tre års erfarenhet vid arbete som omfattar hela processen, från planering till produktion och uppföljning. Erfarenheter av webbpublicering ses som ett plus.

Du är en duktig skribent med god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift och kan producera såväl journalistiska texter som strategiska budskap. Du hanterar sociala medier och webbpublicering lika bra som du skapar en folder eller bildbehandlar i InDesign och Photoshop.

Arbetsmiljön i Staffanstorps kommun präglas av resultat, frihet och stort ansvarstagande varför vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. En god samarbetsförmåga, duktig på att skapa goda relationer och förmåga att ta egna initiativ och även arbeta självständigt är därför en nödvändighet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   2020-558

Gör ansökan

Övrigt

Vänligen bifoga ditt CV och personliga brev. Därutöver får du gärna bifoga en kopia på till exempel examensbevis, legitimation, rekommendationsbrev från tidigare arbetsgivare, eller liknande.
En löpande urvalsprocess kan komma att användas och vi kan komma att anställa innan ansökningstiden löpt ut. Så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vill du veta mer om vår kommun så gå in på www.staffanstorp.se.

Inför rekryteringsarbetet har Staffanstorps kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Välkommen med din ansökan via vårt e-rekryteringssystem senast den 23 oktober 2020.