jobb just nu!

Kommunikatör/webbredaktör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI lyder under Miljö- och energidepartementet och har cirka 90 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och vi har kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren kommunikatör/webbredaktör som kan driva och utveckla webbinnehåll och arbeta med kommunikativt projektstöd.
Tjänsten tillhör kommunikationsenheten, som tillsammans med enheterna för ekonomi, IT och HR utgör avdelning Verksamhetsstöd. Till kommunikationsenheten hör myndighetens biblioteksverksamhet.

Som kommunikatör i projekt stöttar du handläggare i kommunikationsfrågor, med inriktning på extern kommunikation. Det innebär att en del av din tid går till strategiskt och operativt projektstöd, som att fotografera, filma, ta fram kommunikationsplaner, skriva texter för exempelvis webb och nyheter samt redigera på externa webben. Arbetet kan innebära att delta i förberedelser och genomförande av olika konferenser. Redigering av projektwebbplatser kan förekomma.
Som webbredaktör arbetar du tillsammans med tekniskt webbansvarige med att driva och utveckla innehållet på vår externa webbplats inklusive det digitala biblioteket. I arbetet ingår att skapa innehåll och underhålla webbsidor, kvalitetssäkring och publicering i webbpubliceringsverktyget EpiServer. Det finns stora möjligheter att påverka webbens utveckling.

Det händer att du håller presentationer inför grupp. Du samarbetar med övriga kommunikatörer och kommunikationsansvarige på enheten. Vi hjälps åt och du får vara beredd på att rycka in där det behövs.

Kvalifikationer

Tjänsten ställer krav på relevant akademisk bakgrund inom media och kommunikation, informationsvetenskap eller annan inriktning som av arbetsgivaren bedöms relevant. Du har flerårig erfarenhet av strategiskt och praktiskt webbarbete, och behärskar EpiServer och Adobe Photoshop. Du förstår vad som intresserar och skapar förtroende hos våra målgrupper.

Arbetet innebär många kontakter, därför krävs hög social kompetens med god kommunikativ förmåga och ett utåtriktat arbetssätt. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper i det svenska språket, meningsuppbyggnad och grammatik. Det är meriterande om du kan skriva texter på engelska.

Vi vill att du som söker är:

• erfaren och trygg i din roll som kommunikatör
• serviceinriktad och lyhörd
• strukturerad med god förmåga att prioritera
• van vid att arbeta projektbaserat
• samhällsintresserad

Meriterande är även erfarenhet av att arbeta med Adobe In Design och Wordpress. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kunskapsförmedling och forskningskommunikation. Erfarenhet av biblioteksverksamhet och vetenskaplig informationsförsörjning är meriterande.

Vid rekryteringen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A802318

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten är placerad i Linköping och är en tillsvidareanställning, provanställning tillämpas vid behov. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Uppge löneanspråk i ansökan.

För att kunna arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund. Besök gärna vår webbplats www.swedgeo.se

När du söker anställning hos oss ger du ditt medgivande till att vi får hantera dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i annat syfte än att genomföra rekryteringen.För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen inom myndigheten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Behöver du hjälp med din digitala ansökan kontakta gärna supporten på 0771-693 693.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.