jobb just nu!

Kardiolog till Kardiologmottagningen i Hässleholm

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Hässleholms sjukhus är ett av två sjukhus inom Skånes Sjukhus Nordost och har ett upptagningsområde på cirka 72 000 invånare. Här finns verksamhet inom planerad ortopedi och internmedicin där kliniken benämns VO Närsjukvård.

Här finns en akutmottagning öppen från klockan 08.00 till 20.00. Kvälls- och nattetid kommer våra patienter för direktinläggning framförallt via ambulans. En stor del av patienterna söker med akuta kardiologiska tillstånd. På AVA som är vår övervaknings- och intagningsavdelning, tas emot och behandlas patienter med hjärtinfarkt, hjärtsvikt, arytmier och andra akuta internmedicinska tillstånd. Det finns ett nära samarbete med sjukhuset i Kristianstad där angiografi utförs. Vid behov av akut PCI jourtid eller CABG behandlas patienten i Lund.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu en kardiolog till vår mottagning!

Kardiologmottagningen är en betydande del av klinikens öppenvårdsverksamhet. Här finns en välfungerande sjuksköterskemottagning och ett väl utvecklat teamarbete mellan de olika yrkeskategorierna. Som specialistläkare kommer du att arbeta med att diagnostisera och behandla patienter med kardiologiska sjukdomar i akutvård och öppenvård. Du medverkar aktivt i utvecklingen av den kardiologiska verksamheten och handleder någon av våra ST-läkare samt så ser vi gärna att du deltar i jourarbetet.

Kvalifikationer

För att vara behörig sökande krävs svensk läkarlegitimation med specialistkompetens i kardiologi. Språkkunskap i svenska lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i Svenska 3 alternativt godkänt betyg i Svenska som andraspråk 3, eller godkänt resultat på kurs i Svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60 hp. Du bör ha en god kommunikativ förmåga och vara beredd att ta ett gemensamt ansvar för hjärtsektionen. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

I denna rekrytering tillämpas löpande urval. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A915916

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.
För att lyckas i rollen tror vi att du är en god ambassadör för våra värderingar; välkomnande, drivande, omtanke och respekt.

På www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.