jobb just nu!

Jurist inom marknadskontroll

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Boverket är den nationella myndigheten för samhällsplanering, byggande och boende. Vi vill bidra till ett hållbart samhälle med bra boende i livskraftiga miljöer. Boverket är placerat i Karlskrona, med små lokala kontor i Malmö och Stockholm. Idag arbetar cirka 280 personer i myndigheten, bland annat arkitekter, civilingenjörer, ekonomer, jurister, kommunikatörer, planerare och samhällsvetare.

Arbetsuppgifter

På Tillsynsenheten arbetar vi bland annat med marknadskontroll av byggprodukter, samt säkerhetskomponenter till hissar och linbaneanläggningar. Marknadskontroll innebär att vi som myndighet kontrollerar att produkter som finns på marknaden uppfyller gällande lagstiftning och att de är märkta och kontrollerade på föreskrivet sätt. Marknadskontroll är ett viktigt arbete då det syftar till att garantera säkerhet, hälsa och konsumentskydd samt att säkerställa konkurrens på lika villkor mellan företag.

Vi söker nu en jurist att förstärka arbetsgruppen under ett år. Arbetsuppgifterna består framförallt av handläggning av proaktiva och reaktiva marknadskontrollärenden.

Du kommer att ingå i en grupp med blandade kompetenser där vi samarbetar om att värdera insamlad dokumentation och provningsresultat samt att vidta åtgärder när så behövs. Arbetet innebär mycket kommunikation med företag och organisationer, mestadels skriftligen men även vid besök.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en jur.kand., juristexamen eller annan relevant juridisk akademisk utbildning. Vi tror att du har kommit en bit i din karriär och har något eller några års relevant arbetslivserfarenhet. Du har en god förmåga att resonera, utvärdera och utveckla juridiska frågor. Det är önskvärt att du har kunskap om svensk bygglagstiftning och/eller EU-rätt.

Vi värdesätter om du tidigare har arbetat med:
• myndighetsutövning
• tillsynsarbete, även inom andra områden än vårt

Då arbetet ofta sker i grupp, är det viktigt att du är lyhörd, har lätt för att samarbeta och kan kommunicera tydligt och pedagogiskt i tal och skrift. Eftersom tillsynsbesök förekommer i arbetet, behöver du vara beredd tala inför grupp (och att vara beredd på att resa inom Sverige när dessa besök ska göras). Du har lätt för att växla mellan olika frågeställningar och arbetar självständigt och strukturerat för att nå uppsatta mål enligt tidplan.

I arbetsuppgifterna ingår myndighetsutövning, vilket medför krav på saklighet, professionalitet och en hög grad av service. Du ska kunna hantera sekretessbelagd information. Vi fäster stor vikt vid dessa personliga egenskaper.

Boverket är en myndighet som ytterst arbetar på uppdrag av medborgarna. Vi söker dig som har en respekt och ödmjukhet inför rollen som statstjänsteman och ett stort intresse för samhällsfrågor!

Anställningens omfattning

Tillträde: Enligt överenskommelse, 1 års anställning
Placeringsort: Karlskrona
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   901/2020

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra och effektivisera rekryteringsarbetet använder vi ett elektroniskt ansökningsformulär i samarbete med Visma Recruits Offentliga jobb. Vid ansökan kommer dina personuppgifter att hanteras i enlighet med GDPR. Genom din ansökan samtycker du till hanteringen. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen, och kommer att sparas av myndigheten i 2 år efter att rekryteringen avslutats (i enlighet med Riksarkivets föreskrifter om gallring). Har du skyddad identitet, referenser eller liknande du själv bedömer som olämpliga att lämna ut, tag kontakt med ansvarig rekryterare.

Inför rekryteringsarbetet har Boverket tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.