Junior samhällsplanerare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På GR arbetar cirka 200 kollegor tillsammans för att skapa nytta och mervärde för 13 medlemskommuner. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och andra mötesplatser, bland mycket annat. I slutändan handlar det om att göra livet bättre för alla som lever och verkar i vår region.

Som anställd på GR är du en viktig del i Göteborgsregionens fortsatta utveckling. Vi arbetar inom flera olika sakområden, vilket innebär att det finns en stor bredd av yrkesroller, verksamheter, erfarenheter och kunskap på GR.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med många engagerade och kunniga kollegor. Här finns stora möjligheter att påverka arbetet, utvecklas med organisationen och göra verklig skillnad.

Läs våra mål- och strategidokument på vår webbplats https://goteborgsregionen.se/styrning


På avdelningen miljö och samhällsbyggnad arbetar drygt 25 personer med med frågor som rör allt från infrastruktur, kollektivtrafik och klimat till VA, avfall och klimatanpassning. Genom bra planering kan Göteborgsregionen växa på ett sätt som gynnar även kommande generationer. Det regionala perspektivet genomsyrar allt vi gör. Vi arbetar i hög utsträckning genom våra nätverk som består av tjänstepersoner från våra 13 medlemskommuner. Hos oss är det alltid mycket på gång och för att trivas hos oss behöver du vara utvecklingsorienterad och tycka om att jobba strukturerat även när det inte finns så tydliga ramar. Vi arbetar alla med frågor som engagerar och har riktigt kul på jobbet.

Arbetsuppgifter

Som regionplanerare arbetar du främst strategiskt och i nära samarbete med de 13 medlemskommunerna. Du tar din utgångspunkt i det regionala perspektivet och arbetar för en hållbar regional tillväxt. Arbetet sker i stor utsträckning genom att nätverk, arbetsgrupper, projekt och processer.

Vi söker nu en junior samhällsplanerare som till en början kommer att biträda i olika projekt och processer samt driva mindre projekt för att successivt komma in i rollen. Du kommer att arbeta med en bredd av uppdrag utifrån de tre hållbarhetsperspektiven och våra styrande dokument som exempelvis Hållbar tillväxt och Strukturbild för Göteborgsregionen. Läs mer här:
https://goteborgsregionen.se/styrande-dokument/2008-01-01-strukturbild-for-goteborgsregionen
https://goteborgsregionen.se/styrande-dokument/2013-01-01-hallbar-tillvaxt---mal-och-strategier-med-fokus-pa-regional-struktur

För att trivas i denna denna roll behöver du vara intresserad av samhällsplaneringsfrågor ur ett helhetsperspektiv och inte vara främmande för att sätta dig in i nya frågor. Det kan handla om allt från mobilitet och bostadsbyggnation till vattenvårdsfrågor och klimatfrågor för att bara nämna några.

Göteborgsregionen är en organisation som finns till för medlemskommunerna där lyhördhet, handlingskraft och utveckling är genomgående ledord.

Arbetet som regionplanerare sker i nära samarbete med andra regionplanerare, kommuner, statliga myndigheter, forskare och andra samarbetspartners.

En betydande del av utvecklingsarbetet sker i projektform tillsammans med såväl medlemskommuner som andra relevanta aktörer. Projekten är ofta extern- eller samfinansierade och i din roll som regionplanerare är du med och initierar och söker finansiering.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Relevant akademisk examen inom t.ex. fysisk planering eller motsvarande

Det är meriterande om du även har
• Erfarenhet av att leda grupper och processer
• Erfarenhet av jobb i projektform och projektledning
• Erfarenhet av arbete inom kommunal och/eller regional samhällsplanering

Viktiga personliga egenskaper
• Du är strukturerad, flexibel, initiativrik och utvecklingsorienterad med en förmåga att tänka långsiktigt
• Du har lätt att sätta dig in i nya områden och är nyfiken med en vilja att rycka in där det behövs
• Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga
• Du kan arbeta både självständigt och i grupp, har en god samarbetsförmåga och tycker om att driva och leda i olika utvecklingsprocesser
• Du känner dig trygg med att stå inför olika grupper

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Provanställning upp till 6 månader tillämpas.

Ansökan

Referensnummer:   A1140866

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.