jobb just nu!

IT-tekniker till Linköping

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Miljödepartementet och har totalt cirka 90 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.


Arbetsuppgifter

Vi söker en IT-tekniker till vår IT-enhet

Vi söker dig som har ett starkt tekniskt intresse och en nyfiken inställning till att vidareutveckla dina IT-kunskaper. Tjänsten tillhör IT-enheten, som tillsammans med enheterna för ekonomi, kommunikation och HR utgör avdelning Verksamhetsstöd. På enheten arbetar tre personer.

Du kommer i första hand att sköta myndighetens IT-support med stöd av övriga medarbetare på IT-enheten. IT-supporten ger stöd för all IT-utrustning på myndigheten,
både mjukvara och hårdvara. Du kommer vara första kontaktytan för våra medarbetare främst via telefon, ärendehanteringssystem och personliga möten. Den utrustning som IT-supporten bland annat hanterar är datorer, mobiltelefoner, videokonferenssystem, nätverk, distansuppkoppling men också våra interna system som e-post, diariesystem, internwebb, externwebb och ett 50-tal programvaror.

Det finns möjlighet att utvecklas inom IT och växa med uppgiften. Vi kan vara flexibla med vilka ansvarsområden och hur komplexa arbetsuppgifter du tar på dig.
Utvecklingsområden hos oss på SGI är bland annat:
• Citrix (XenDesktop, PVS, Controller, Storefront)
• VMware
• Lagringssystem
• Windows server med tillhörande komponenter
• Systemdokumentation

Kvalifikationer

Vi söker dig som har lägst gymnasieexamen med inriktning mot IT/data, alternativt motsvarande kompetens som av arbetsgivaren bedöms vara mest lämplig för tjänsten. Du ska ha mycket god datorvana och grundläggande kunskaper för hur IT-system och nätverk är uppbyggda. För tjänsten krävs goda kunskaper i Windows 10 och Office. Kunskaper i Android och Active directory och erfarenhet av en supportfunktion är meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Då arbetet till stor del bedrivs självständigt är det viktigt att du kan ta ansvar för ditt arbete och arbetar på ett självständigt, strukturerat och noggrant sätt.
Du är hjälpsam och lösningsfokuserad, öppen och kommunikativ och har god pedagogisk förmåga.

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. För att kunna arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund, http://www.swedgeo.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/

Anställningens omfattning

Tjänsten är ett vikariat så länge som ordinarie innehavare är ledig och som längst till och med 31 december 2020. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   0551

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

När du söker anställning hos oss ger du ditt medgivande att vi får hantera dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i annat syfte än att genomföra rekryteringen.

Välkommen med din ansökan
inklusive meritförteckning, löneanspråk, betygskopior, och andra handlingar som du vill åberopa. Tjänsten är placerad vid avdelning Verksamhetsstöd i Linköping.
Besök gärna vår webbplats: www.swedgeo.se

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen inom myndigheten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Behöver du hjälp med din digitala ansökan kontakta gärna supporten på 0771-693 693.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.