jobb just nu!

IT-strateg sökes till Bostads AB Poseidon

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Bostads AB Poseidon är ett helägt dotterbolag till Förvaltnings AB Framtiden, som i sin tur ägs av Göteborgs Stadshus AB, helägt av Göteborgs Stad. Som stadens största bostadsbolag äger och förvaltar vi cirka 26 800 hyresrätter i Göteborg. Vi arbetar decentraliserat i åtta distrikt med stor närhet till våra hyresgäster.

Arbetsuppgifter


Är du en innovativ och prestigelös person som vill driva den digitala utvecklingen av vårt bolag? Vi förstärker nu vår organisation med ytterligare IT-kompetens. Är det dig vi söker?

Känner du till oss på Poseidon? Vi är ett av Sveriges största allmännyttiga bostadsföretag och ingår i Framtidenkoncernen. Nu söker vi en person som ska ingå i Poseidons IT-grupp och där axla rollen som gruppens och bolagets strateg. I arbetet ingår att driva oss framåt digitalt i nära samverkan med koncernkolleger, samt att se till att strategin bidrar till och matchar koncernens övergripande strategi. Du ingår i vår avdelning Administrativ Utveckling på vårt huvudkontor i Gamlestaden i Göteborg.

I arbetet ingår följande ansvarsområden:
• Utveckla bolagets digitalisering ur ett IT-perspektiv
• Driva och medverka i olika IT-projekt inom bolaget samt inom koncernen
• Stödja bolagets verksamheter inom ansvarsområdet
• Representera bolaget inom Framtidenkoncernens IT-strategiska råd
• Övergripande ansvarig för systemintegrationer samt för frågor kopplade till IT-säkerhet och informationssäkerhet ur ett IT-perspektiv
• Driva utvecklingen av Poseidons BI-system
• Omvärldsbevaka inom ansvarsområdet

Kvalifikationer

Prestigelös, pedagogisk och strategisk
För att lyckas i rollen är du lika utåtriktad och prestigelös som strategisk och strukturerad. Du har lätt för att kommunicera med din omgivning, är pedagogisk och har en förmåga att dokumentera och se helhet och samband. Med dig har du en högskoleutbildning inom IT-området och har arbetat minst 5 år inom IT med frågor enligt ovan. Din drivkraft att leda och delta i utvecklingsprojekt kopplat till IT är stark, du har dokumenterad erfarenhet av att leda större IT-relaterade projekt där IT stöttat och ökat verksamhets-nyttan. Du har erfarenhet som beställare och kravställare, främst gällande verksamhetssystem och har en självklar förståelse inom SQL, databaser, datastrukturer och integrationer. Vi på Poseidon ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A964908

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.