jobb just nu!

IT-pedagog

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Valdemarsvik är en skärgårdskommun i södra Östergötland belägen utmed E22. Vi är en kommun som växer och har idag cirka 7 900 invånare. Vi har den lilla kommunens alla fördelar, med närheten till varandra och korta beslutsvägar. Vi har dessutom en enastående natur med skogen och havet. Det händer mycket i Valdemarsviks kommun och inom vår kommunala organisation med cirka 700 medarbetare. Läs gärna mer om vår kommun och vårt arbete på www.Valdemarsvik.se och ta del av vår Vision 2025.
Kommunen har 4 skolor med totalt ca 700 elever. Det finns 2 skolor med undervisning från förskoleklass och upp t o m. åk 6. En skola med undervisning från förskoleklass och upp t o m. åk 3. Vår största skola har undervisning från åk 4 och upp t o m. åk 9 och här går ca hälften av kommunens elever. I tjänsten ingår arbete i alla kommunens olika skolor.

Arbetsuppgifter

Ansvara och stödja utvecklingen av skolans pedagogiska arbete kopplat till digital kompetens och att utveckla IT-användandet inom skolan. På uppdrag av skoledningen stödjer och leder du utvecklingen av skolans verksamhet inom digitalisering. Planera och genomföra kompetenshöjande insatser. I uppdraget ingår att stödja, utbilda och handleda lärare och andra medarbetare i planering av undervisningen med digitala läromedel samt i IT-verktyg. Du är uppdaterad när det gäller informationssäkerhet, avtal, regelverk och riktlinjer. I uppdraget ingår också support, service, underhåll och administration av system och teknisk utrustning kopplat till det pedagogiska arbetet.

Kvalifikationer

Som IT-pedagog krävs att du har en högskoleutbildning om minst 180hp med inriktning IT och/eller pedagogik. Har du någon annan, kompetterande utbildning, med inriktning IT och /eller pedagogik ser vi det som meriterande. Vi ser gärna att du har goda kunskaper om hur digitaliseringen i nationella styrdokument och läroplaner kan omsättas i konkret undervisning. Du har erfarenhet av att driva utvecklingsprojekt och av att leda kollegor i utvecklingsarbete.

Ansökan

Referensnummer:   307e/2019

Gör ansökan