Intresseanmälan timvikarie Eksjö kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Eksjö kommun är en trygg och levande kommun som välkomnar alla. Här finns stad och landsbygd med både historia och framåtanda. Här verkar den lilla entreprenören och de stora företagarna. Här finns en närhet som ger möjlighet till en meningsfull fritid. Kommunen är en av de största arbetsgivarna och med din hjälp vill vi att våra invånare ska kunna leva ett gott liv. Det når vi genom att samarbeta, arbeta hållbart och ta vara på din kompetens och ditt engagemang.

Arbetsuppgifter

I arbete inom förskola, grundskola/anpassad grundskola, gymnasium/anpassad gymnasieskola kommer du ha i uppdrag att hjälpa barnen/eleverna att utvecklas både kunskapsmässigt och känslomässigt. Därmed läggs grunden till det livslånga lärandet.
Inom ovanstående kan du arbeta som barnskötare, elevassistent och/eller obehörig pedagog.

Att arbeta inom äldreomsorgen och äldrepsykiatrin innebär att arbeta i en arbetsgrupp med olika professioner. Arbetsuppgifterna består av olika hjälpinsatser i varierande omfattning, exempelvis omvårdnad, personlig hygien, förflyttningar, städ, tvätt, inköp, ledsagning och aktiviteter som promenader mm.

Nattarbete inom äldreomsorgen innebär att arbeta i en mindre arbetsgrupp där man oftast utför sina arbetsuppgifter ensam. Man har också ett nära samarbete med hemsjukvårdens Nattsjuksköterskor. Arbetsuppgifterna består av olika hjälpinsatser i varierande omfattning. Exempel på insatser är omvårdnad, personlig hygien, förflyttningar, tillsyn med mera. Insatserna inom äldreomsorgen kan utföras både inom särskilt boende eller i den enskildas privata bostad med hjälp av hemtjänst. Arbetet innefattar även löpande dokumentation.

Inom måltidsverksamheten är vårt mål är att tillsammans med övrig personal göra måltiden till en helhetsupplevelse! För att nå målet kommer du att arbeta med alla förekommande arbetsuppgifter i ett kök: bereda och tillaga frukost, lunch, mellanmål och kvällsmat till barn, elever och äldre. Beställning av varor från leverantörer samt matportioner i kostdataprogrammet Matilda är några andra arbetsuppgifter som är en del av att skapa en upplevelse för de som äter den mat vi serverar. Likaså kommer du att kunna få arbeta med matlagning samt hantering och servering av specialkost.

I arbetet inom funktionshinderomsorgen ger du stöd, social service och omvårdnad till brukaren i den dagliga livssituationen enligt sociallagstiftning. Du arbetar på LSS- boenden såsom gruppbostad, servicebostad samt personlig assistans.

Arbetsuppgifterna inom neuropsykiatrin innehåller stöd, omvårdnad och vägledningsinsatser utifrån individuellplan. Arbetet sker i team, men del av arbetstiden är förlagd som ensamarbete. Du arbetar med att möta barnet/ungdomen på sin utveckling och funktionsnivå.

Kvalifikationer

•Förskola, grundskola/anpassad grundskola, gymnasium/anpassad gymnasieskola
För arbete som timvikarie inom Barn och utbildningssektorn skall du ha en godkänd utbildning på gymnasienivå. Du skall vara bra på att uttrycka dig på svenska i tal och skrift, utöver det skall du vara bra på att skapa relationer och vara en trygg och kreativ person. Du tycker om barn och ungdomar och sätter deras behov i centrum.
Före erbjudande om att arbeta som timvikarie inom ovanstående ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas, det beställer du på polisen.se, välj "Arbete inom skola eller förskola".


•Äldreomsorg/Äldrepsykiatri/Nattpatrullen
Du ser människor som individer och vill stärka människors egna resurser. Helheten är viktig för dig men fokuserar också på de enskilda möten som sker med brukare och anhöriga. Du tycker om att arbeta i grupp men är ej heller rädd för ensamarbete. Du är ansvarsfull, serviceinriktad, stresstålig och lyhörd. Ett gott bemötande gentemot andra är mycket viktigt. Du har examen från utbildning som undersköterska alternativt har erfarenhet av vård- och omsorgsarbete. Du behöver behärska svenska språket i tal och skrift samt ha datorvana.
Före erbjudande om att arbeta som timvikarie inom ovanstående ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Till arbete inom ovanstående krävs utdraget "Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret". Det är önskvärt att registerutdraget öppnas i samband med överlämnandet.


• Funktionshinderomsorg
Du ser människor som individer och vill stärka människors egna resurser. Du är noggrann, stresstålig och flexibel, ser helheten, men fokuserar på det enskilda mötet. Du brinner för att hjälpa andra människor. Det är en fördel om du har utbildning inom området eller arbetslivserfarenhet som personlig assistent eller behandlingsassistent.
Före erbjudande om att arbeta som timvikarie ska godtagbara utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Till arbete inom ovanstående krävs två utdrag från belastningsregistret som du beställer på polisen.se, välj "Arbete med barn med funktionsnedsättning" och "Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret". Det är önskvärt att registerutdragen öppnas i samband med överlämnandet.


• Neuropsykiatrin
Du ser människor som individer och vill stärka människors egna resurser. Du har fokus på det enskilda mötet och kan se helheten samt är du noggrann, lugn och flexibel. Det är en fördel om du har utbildning och/eller erfarenhet inom neuropsykiatri/psykiatri alternativt pedagogisk inriktning.
Före erbjudande om att arbeta som timvikarie ska godtagbara utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Till arbete inom ovanstående krävs två utdrag från belastningsregistret som du beställer på polisen.se, välj "Arbete med barn med funktionsnedsättning" och "Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret". Det är önskvärt att registerutdragen öppnas i samband med överlämnandet.


• Måltidsverksamheten
Det är viktigt att du förstår att det vi äter är en viktig del av hur vi upplever vårt liv och vår dag. Du är kvalitetsmedveten, både när det gäller det vi producerar men också hur vi gör det. Du tycker om att arbeta i grupp samt vara till nytta för andra. Det är en fördel om du har utbildning inom kost samt arbetslivserfarenhet inom kök. Till arbete inom skolköken krävs ett utdrag från belastningsregistret. Det beställer du på polisen.se, välj "Arbete inom skola eller förskola".
Före erbjudande om att arbeta som timvikarie ska godtagbara utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas. Till arbete inom ovanstående krävs två utdrag från belastningsregistret som du beställer på polisen.se, välj " Arbete inom skola eller förskola" och "Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret". Det är önskvärt att registerutdragen öppnas i samband med överlämnandet.

Inom alla verksamheter lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Du behöver vara minst 18 år vid ansökan.

Anställningens omfattning

Tillträde sker efter överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A1071492-2021 - 3

Gör ansökan

Övrigt

Om du är den vi söker och du tycker att tjänsten är intressant så ser vi fram emot din ansökan! Du ansöker via länken i annonsen.

Eksjö kommun har före annonsering redan gjort val av annonseringskanaler och undanber oss därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.