jobb just nu!

Instrumenttekniker till VA SYDs reningsverk i Eslöv

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

VA SYD bidrar till ett hållbart samhälle genom att rena, kvalitetssäkra och leverera dricksvatten och ta hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval.

Vi är 400 medarbetare som arbetar med stort engagemang för en hållbar utveckling. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år. På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.

Arbetsuppgifter

Är du instrumenttekniker eller elektriker med intresse för teknik och instrument? Vill du vara en del av en verksamhet som satsar på utveckling och bidrar till att upprätthålla en av de viktigaste funktionerna i samhället? Då ska du läsa vidare!

Som instrumenttekniker är du nyckelpersonen för VA SYDs instrument. Du kalibrerar, inventerar, analyserar och monterar våra instrument på anläggningarna och ser till att de är i toppform. Med andra ord ansvarar du för att säkerställa instrumentens funktion, som i sin tur leder till att exempelvis vår kravfyllda reningsprocess upprätthålls. Du lägger tillsammans med arbetsledningen upp planer för utbyte och nyanskaffning av instrumenteringen. Du samarbetar tätt med process- och automationsingenjör för att optimera drift av anläggningarna.

I rollen som instrumenttekniker kommer du också att involveras i diverse projekt som expert inom instrumentrelaterade frågor. Genom ditt arbete kommer du att ha ett tätt samarbete med kollegor inom el och automation, där du kan komma att täcka upp för kollegorna inom el vid behov.

VA SYD utökar verksamheten och söker därför en instrumenttekniker som kommer att vara placerade på vår anläggning i Eslöv (se Övrigt för mer information). Vi erbjuder goda möjligheter till kompetensutveckling och en verksamhet som satsar på att ligga i framkant. VA SYD har ambitiösa mål och stort utvecklingsfokus, och kommer därför att genomföra satsningar på instrumentsidan eftersom vi behöver mäta mer. Vi strävar efter ett enhetligt arbetssätt. Därför kommer du att ingå i ett samarbete mellan våra anläggningar och övriga instrumenttekniker.

Tror du att du är rätt person för jobbet och är intresserad av att komma på en visning på vår anläggning eller veta mer om tjänsten? Kontakta Michael Kjellberg eller Anders Persson.

Kvalifikationer

VA SYD söker dig som
• Är utbildad industrielektriker
• Har körkort B
• Stödjer våra värdeord miljö, kvalitet, engagemang och lyhördhet

Utöver detta önskar vi att du har några års arbetserfarenhet som industrielektriker eller har jobbat med instrumenthantering inom industrin i någon form. Det är också en fördel att ha kännedom om CMX- och Hartsystem. Särskilt meriterande är erfarenhet från VA-branschen alternativt processindustrin.

Vi lägger även stor vikt på personlighet. Vi ser att du bryr dig om vår gemensamma miljö och vill bidra till en hållbar samhällsutveckling, varje dag. Ord som flexibel, ansvarstagande och kvalitetsmedveten beskriver dig väl. Du visar dig även vara en kreativ medarbetare som har lätt för att samarbeta och samverka med alla kollegor från alla yrkeskategorier. Du bidrar genom ditt goda humör till den positiva stämning som råder på arbetsplatsen.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   VASYD - 603

Gör ansökan

Övrigt

VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar. Därför har VA SYD nya ambitiösa mål från 2019:

- Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
- Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
- Vara en av Europas 10 mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
- Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
- Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
- Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

Totalt har Avloppsvattenavdelningen på VA SYD cirka 100 medarbetare som driftar 17 avloppsreningsverk och cirka 200 pumpstationer som sträcker sig över två geografiska områden; Driftområde Norr och Driftområde Mitt. Ellinge och Källby reningsverk hittar du i Driftområde Norr, medan Klagshamn och Sjölunda är utgångspunkterna för vår driftspersonal i Driftområde Mitt. Idag finns till vart och ett av de fyra stora reningsverken platschef, driftingenjör, drifttekniker, elektriker, automationsingenjör och processingenjör som sköter driften av anläggningarna. På avloppsreningsverken arbetar vi på en mer avancerad nivå inom instrumentteknik, till exempel i form av kalibrering och analysatorer.

Ellinge i Eslöv
Ellinge avloppsreningsverk hittar du i närheten av golfbanor och slottsmiljöer. Tillsammans med 20 kollegor kommer du här få ansvaret att rena avloppsvatten från cirka 30 000 personer bosatta i bland annat Eslöv, Marieholm, Västra Strö, Gullarp, Östra Asmundtorp, Stabbarp och Kungshult. Den största belastningen kommer dock från en närliggande livsmedelsindustri vilket också gör att Ellinge är regionens näst största reningsverk belastningsmässigt. Driftorganisationen sköter utöver Ellinge ett 10-tal mindre reningsverk samt ett 100-tal pumpstationer. Hos oss får du möjligheten att avsätta en friskvårdstimme i veckan för träning på arbetstid till exempel på arbetsplatsens välutrustade gym.

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv.
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

http://www.vasyd.se