jobb just nu!

Idrottslärare åk F-3 till Nya Skolan Länsmansgården

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

I Göteborgs grundskoleförvaltning ingår 146 kommunala grundskolor och 41 fristående grundskolor där det går cirka 59000 elever. Hela förvaltningen har drygt 8000 medarbetare och chefer som gemensamt arbetar med att utveckla och förvalta verksamheten till framtidens skola.
På grundskoleförvaltningen är vi innovativa gällande vår kultur, våra förhållningssätt samt när det gäller styrning och ledning, så att vi kan stödja rektorerna på skolorna och skapa bra förutsättningar för den pedagogiska utvecklingen.
Nu söker vi dig som har ett stort engagemang för att tillsammans med andra medarbetare och chefer skapa en modern organisation där vi har fokus på att:
* öka kvaliteten i undervisningen för att öka elevers lärande
* skapa tydligare ansvar, styrning och ledning för att öka elevers kunskapsresultat
* öka likvärdighet mellan skolor för att alla elever ska få tillgång till undervisning av hög kvalitet samt kompensera för deras olika förutsättningar.

Arbetsuppgifter

Nya skolan Länsmansgården är en nystartad skola under tillväxt. Ht-2019 växer skolan med ytterligare en årskurs och vi har då ca 250 elever i årskurserna F-3 samt fritidshem. Skolan ligger i direkt anslutning till skog och natur i området vid Svarte Mosse och Länsmansgårdens motionscentral. Dessa skogsområden tillsammans med de aktivitetsytor som finns i anslutning till skolan ger bra möjligheter för undervisning och andra utomhusaktiviteter.
På Nya skolan Länsmansgården satsar vi mycket på att ge våra elever bra förutsättningar för lärande. Både genom att jobba i årskursteam där tre lärare och en fritidspedagog tillsammans delar på ansvaret och genom att ha fysisk aktivitet på skolschemat varje morgon. Många av våra elever behöver extra språkstöd och vi lägger därför stor vi stor vikt vid det språkutvecklande arbetssättet. Vi vill skapa en trygg skola för våra barn och vi arbetar för att utveckla ett nära samarbete med föräldrarna.
För att fortsätta utveckla verksamheten så söker vi nu en lärare för undervisning i idrott och hälsa i åk F-3.
Som lärare i idrott och hälsa så har du en central position på vår skola. Du kommer att ansvara för skolans idrottsundervisning och för att utveckla vårt koncept med fysisk aktivitet på schemat varje dag. Du ansvarar för väl planerade friluftsdagar och har en central roll för vårt samarbete med närliggande föreningar. Idrottsundervisningen och andra aktiviteter som friluftsdagar genomför du tillsammans med klassernas lärare och fritidspedagoger. Fokus är att eleverna skall nå skolans kunskapsmål, utvecklas socialt och hitta rörelseglädje som ger förutsättningar för en hälsosam livsstil. Genom ett gott pedagogiskt ledarskap engagerar du både kollegor och elever så att ett aktivt och hälsofrämjande förhållningssätt genomsyrar skolans kultur.
Vi arbetar teamorienterat och som idrottslärare på Nya Skolan Länsmansgården så kommer du att ha ett nära samarbete med skolans lärare, elevhälsa och rektor. Du ansvarar för att planera, utvärdera och utveckla undervisningen. I arbetet ingår även att dokumentera, följa upp samt kommunicera mål och utveckling med elever och vårdnadshavare. Det kan som en mindre del av din tjänst ingå att undervisa i något annat ämne eller att stötta andra lärare i deras undervisning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad lärare med behörighet i idrott och hälsa. Vi vill att du är väl förtrogen med läroplanen och andra styrdokument samt med skolans systematiska kvalitetsarbete. Det är meriterande om du också har behörighet i något annat ämne. Erfarenhet som idrottsledare eller liknande för barn eller vuxna är också meriterande.

I arbetet krävs god samarbetsförmåga, intresse för skolutveckling och förmåga att skapa goda relationer med eleverna och deras föräldrar. Vi efterfrågar en kreativ och engagerad medarbetare som fokuserar på elevens motivation och lust att lära. Du har förmåga att skapa motivation, delaktighet och engagemang för eleverna i deras lärande. Du tar egna initiativ och når goda resultat. Du är en trygg pedagog med ett gott förhållningssätt både i mötet med elever och vuxna. Då skolan är en mångkulturell skola är det viktigt att du kan vara en god språklig förebild för våra elever.

Välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Augusti 2019 eller enligt överenskommelse.
Tjänsterna tillsätts under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Ansökan

Referensnummer:   G19/792

Gör ansökan

Övrigt

Som anställd i vår förvaltning erbjuds du bland annat friskvårdsbidrag, cykel förmån och medarbetarstöd. 
Enligt Skollagen ska utdrag ur Polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta beställer du på Polisens hemsida. 
Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp. 
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem i enlighet med GDPR.