jobb just nu!

HR-partner

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Skövde är en framtidsstad med livskvalitet och drivkraft som får spännande saker att hända!

HR-enheten inom Skövde kommun består av ett 20-tal medarbetare som arbetar brett inom hela HR-området. Medarbetarna har en bred kompetens och rollerna är främst utformade som generalistroller med specialiserade inriktningar inom områdena arbetsrätt, kompetensförsörjning och arbetsmiljö. Inom arbetsmiljöområdet arbetar vi även med likabehandlingsfrågorna. Enheten samverkar nära med löneenheten och rekryteringsenheten, vilka samverkar för att ge cheferna inom kommunen ett så bra stöd som möjligt inom arbetsgivarområdet.

HR-enheten präglas av ett nära samarbete och kollegialt stöd där vi ofta stöttar varandra i olika moment. Vi är alla placerade nära varandra vilket gör att det finns goda möjligheter till såväl kompetensöverföring som höga skratt och intressanta samtal. Du kommer inte att känna dig ensam hos oss och vi präglas av högt tempo, öppenhet, välkomnande och förtroende för varandras kompetens. Hos oss försöker vi lösa utmaningar tillsammans!

Arbetsuppgifter

Som HR partner arbetar du verksamhetsnära med rådgivning och är ett aktivt stöd till chefer inom arbetsgivarskapets alla områden. Rollen innebär ett brett arbete med HR-frågor, såväl strategiskt som operativt. I rollen ingår ett specifikt ansvar för att tillsammans med kollegor stödja en av våra sju sektorer inom Skövde kommun.
Du kommer att verka i en miljö som präglas av stort engagemang, och vi erbjuder en framåtriktad och utvecklande arbetsplats med trevliga kollegor! HR enhetens arbete präglas av gott samarbete och kundfokus.

Arbetsuppgifter utöver vanligt förekommande operativa HR-frågor i denna roll är bland andra:
- Löneöversynsarbete
- Rehabilitering
- Samverkansgrupp
- Förhandlingar
- Utbildningsinsatser för chefer och HR
- Strategiska utvecklingsfrågor inom arbetsrättsområdet
- Projekt inom HR-området

Beskriv gärna i din ansökan intresseområde eller särskild erfarenhet inom HR området.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk examen inom HR eller motsvarande. Du har flerårig erfarenhet av brett, självständigt och professionellt HR-arbete på strategisk och operativ nivå, gärna från offentlig verksamhet.
För att lyckas i denna roll krävs att du:
- Personalvetare eller liknande examen inom HR motsvarande minst kandidatexamen.
- Erfarenhet av konsultativt arbete mot chefer/kunder
- Erfarenhet från arbete med HR

Din anställning på HR-enheten innebär att du förväntas vara flexibel i de uppdrag som tilldelas dig och i din förmåga att bemöta chefers olika behov i verksamheten.
Egenskaper som är framgångsfaktorer i denna tjänst är:
- Du är relationsorienterad
- Har en analytisk förmåga
- Självgående och uthållig förmåga
- Har en personlig integritet

Anställningens omfattning

1 tillsvidareanställning och 2 vikariat
Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A817149B

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Skövde Kommun arbetar aktivt för att utveckla jämställda och jämlika verksamheter riktade till kvinnor och män, pojkar och flickor oavsett bakgrund och tillhörighet samt arbetsplatser fria från diskriminerande strukturer.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.