jobb just nu!

Handläggare Överförmyndarkontoret

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Eskilstuna- och Strängnäs kommun har en gemensam Överförmyndarnämnd och ett gemensamt överförmyndarkontor med placering i Eskilstuna. Överförmyndarnämnden utövar tillsyn över förmynderskap, godmanskap och förvaltarskap samt ger tillstånd till olika rättshandlingar och andra åtgärder med stöd av gällande bestämmelser. Syftet med tillsynen är att förhindra att omyndiga barn och myndiga personer som inte själva kan tillvarata sin rätt, missgynnas ekonomiskt och rättsligt. I kontorets uppdrag ingår också att rekrytera och utbilda nya gode män/förvaltare.

Vi är ett mångkulturellt team om tio handläggare, en teamledare och två administratörer med god stämning i gruppen. Du hittar oss centralt placerad i Eskilstuna, endast fem minuter från buss- och tågstation.

Idag befinner vi oss i en utvecklingsfas där vi nått början av en digitalisering av verksamheten. Nu söker vi en handläggare som vill vara med på vår resa.

Arbetsuppgifter

Letar du efter nya utmaningar i yrkeslivet? Har du en utbildningsbakgrund på högskolenivå inom ekonomi, juridik eller socialt arbete? Vill du ingå i en större organisation i ett team där utveckling, förnyelse och förändring är centrala delar av arbetet? Då vill vi att du söker till oss!

Som handläggare på överförmyndarkontoret utövar du tillsyn över ställföreträdare, d.v.s. förmyndare, gode män och förvaltare. Rollen är mångsidig och du har chans att utmanas och utvecklas inom både juridik och ekonomi. I rollen ingår en del kontakt med människor, men största delen av din tid ägnar du åt att granska redovisningshandlingar, skriva utredningar samt ansökningar och yttranden till domstol. I tjänsten rekryterar och utbildar du också ställföreträdare och utbildningstillfällen hålls några gånger om året.

I ditt kontaktnät ingår bland annat tingsrätten, Försäkringskassan, sjukvården, banker, försäkringsbolag, socialtjänsten, begravningsbyråer och advokatbyråer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har minst 180 högskolepoäng inom juridik, ekonomi eller socialt arbete. Vi ser positivt på om du läst kurser inom familjerätt med inriktning mot arvsrätt.

Det är till fördel om du har erfarenhet från överförmyndarverksamhet och myndighetsutövning inom offentlig rätt. Vidare har du intresse för att arbeta med ekonomisk granskning. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har god IT-vana.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som är strukturerad, noggrann och inlyssnande. Du har lätt för att skapa öppna och förtroendefulla relationer med såväl ställföreträdare som med kollegor och olika samhällsaktörer. Du är också kvalitetsmedveten och vill påverka arbetssätt och beslutsprocesser. Vidare är du en god kommunikatör och har ett prestigelöst förhållningssätt.

Hoppas vi har väckt ditt intresse. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5076

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.