jobb just nu!

GIS-samordnare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen är en kunskapsorganisation med bred kompetens inom många olika samhällsområden. Hos oss finns möjlighet till intressanta och utmanande arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta och där du som medarbetare har möjlighet till utveckling. Vi har dessutom flera förmåner som vi erbjuder våra medarbetare. Vi finns i Härnösand och är cirka 220 medarbetare som arbetar för en hållbar utveckling i länet. Läs mer om vår verksamhet och våra förmåner på www.lansstyrelsen.se/vasternorrland

Nu söker vi en GIS-samordnare till enheten Verksamhetsstöd. Enheten leds av en enhetschef och har ca 28 medarbetare, fördelade på fem funktioner: ekonomi, HR, kommunikation, diarium/arkiv och service. Enheten har till uppgift att driva utvecklingsfrågor inom ledning och styrning, ge stöd till länsledningen och enheterna inom våra funktionsområden.

Arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår att samordna och utveckla GIS-arbetet på länsstyrelsen. Du kommer att administrera och bidra till förvaltning av verksamhetsdata samt övervaka, stödja och följa upp GIS-arbete inom länsstyrelsens olika verksamhetsområden. De interna stödjande insatserna innebär bland annat att medverka vid interna utbildningar, vara stöd i det dagliga arbetet, men även vara samtalspartner och stöd vid mer avancerade analyser. Du kommer också att vara länsstyrelsens kontaktperson inom regional och nationell GIS-samverkan.

Ett led i länsstyrelsernas samordnings- och utvecklings-arbete är att arbeta med GIS-frågorna på ett enhetligt sätt enligt länsstyrelsernas nationella GIS-policy.

Kvalifikationer

Du ska ha eftergymnasial utbildning inom GIS/GIT eller motsvarande samt dokumenterad arbetslivserfarenhet inom området. Tidigare erfarenheter av GIS-arbete inom länsstyrelserna samt arbete med GIS-analyser är meriterande. Erfarenhet av kommunal GIS-användning är meriterande, då det ger insikt i de krav som ställs på länsstyrelsernas hantering av geodata.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet, samarbetsförmåga och effektivitet. Du ska vara flexibel och drivande samt ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Det krävs också att du är strukturerad och har god pedagogisk förmåga. Stor vikt kommer att läggas vid de personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   112-7183-18

Gör ansökan

Övrigt

Vi tillämpar provanställning.

Länsstyrelsen tillämpar kompetensbaserad rekrytering. Som ett led i denna rekryteringsmetod kan det bli aktuellt med arbetsprov.

För att arbeta hos oss ska du dela länsstyrelsens värderingar om alla människors lika värde.

Befattningen är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning.