jobb just nu!

GIS-/Mättekniker

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sölvesborg Energi är huvudman för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen inom Sölvesborgs kommun. Vårt uppdrag är att sköta den allmänna VA-försörjningen och att planera för en säker och en långsiktigt hållbar VA-försörjning. Vårt mål är att vi ska stå för framtid, driv och kompetens med uthålliga VA-system, och att bidra till en bättre framtida miljö.

Sölvesborg Energi står inför stora utmaningar i samband med kommunens vision om att låta kommunen växa med välplanerade bostadsområden och en utbyggd infrastruktur.

Arbetsuppgifter

I din roll som GIS/Mät-tekniker kommer du i huvudsak att arbeta med vår VA-databas. Arbetet omfattar förvaltning av geografisk information och annan information som rör VA-ledningsnätet, fjärrvärmenätet, fibernätet och elnätet. Vi använder i grunden AutoCad med CADVA för VA-anläggningar, CADVÄ för fjärrvärme och CADRA för elnätet. Mätinstrumenten som vi använder är Trimble GPS/Totalstation.

Du kommer bland annat att arbeta med:
• Att drifta vårt ledningssystem, ajourhålla samt kvalitetssäkra nätet/näten
• Inmätning och utsättning av ledningar
• Inmatning av inmätningsdata i AutoCad-baserade system
• Kartframställning
• Användarstöd
• Förnyelseplanering på ledningsnätet
• Bygga upp en struktur med mallar och rutiner
• Utbildning av medarbetare i systemen

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad GIS-ingenjör alt. Kart- och mätningstekniker, eller har förvärvat motsvarande kunskaper. Du har goda kunskaper inom GIS. Erfarenhet av utsättning och inmätning, arbete i AutoCad och med GIS, särskilt inom VA-området, värderas högt.

Tjänsten innebär ett stort eget ansvar. Planering, noggrannhet och struktur är goda nycklar för att möta de kvalitetskrav och utsatta deadlines som finns. Arbetet kommer även att innebära kontakter med såväl medarbetare som kunder, entreprenörer och konsulter, vilket kräver god social kompetens och samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Ange möjlig tillträdesdag i din ansökan.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   6/2020

Gör ansökan

Övrigt

Ange löneanspråk.

Vi tar emot ansökningar löpande och kan tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag.

Som medarbetare på Sölvesborg Energi erbjuds du bland annat friskvårdstimme alternativt friskvårdsbidrag.
Vi tillämpar rökfri arbetstid.

Sölvesborg Energi är en trygg, lokal serviceleverantör som verkar för en bättre framtida miljö i Sölvesborg. Vi distribuerar el i Sölvesborgs tätort och de närmaste omgivningarna och är huvudman för den allmänna vatten- och avloppsanläggningen inom Sölvesborgs kommun. Dessutom äger vi och bygger ut ett fibernät som täcker hela kommunen. Utöver detta är vi entreprenörer inom mark, anläggning, väg, belysning, bredband, fjärrvärme, el och mycket mera.
Vi är 43 anställda och dygnet runt, året om finns vår beredskapspersonal tillgängliga om fel inträffar. Vi samordnar också arbetet med snöröjning för kommunens vägar.

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.