jobb just nu!

GIS-ingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Stadsbyggnadsförvaltningen är en viktig del i tillväxtarbetet. Förvaltningen planerar, projekterar och bygger samt ansvarar för drift och underhåll av den offentliga miljön i Eskilstuna. Vi är totalt ca 210 anställda.

GIS-enheten ansvarar för kommungemensamma geografiska informationssystem och för förvaltning av kommunens geografiska databaser. I det ingår anskaffning, administration och utveckling av geografisk information till nytta för kommunens verksamhet och för invånare i Eskilstuna. Vi ger stöd till verksamheter som äger geografisk information och utbildar användare av GIS inom kommunkoncernen.

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra till närsamhället och vara en del av samhällsbyggnadsprocessen i Eskilstuna kommun? Har du kunskap inom geografisk information? Är du också noggrann, strukturerad och bra på att lyssna in andra? Då vill vi att du blir en del av vårt team!

Som GIS-ingenjör hos oss arbetar du med att kartlägga Eskilstuna kommun genom geografisk information. Du visualiserar information geografiskt och kopplar verksamhetsdata till Eskilstunakartan, som är kommunens egen karttjänst för platsbunden information. Du dokumenterar förändringar som sker i stadsbilden genom olika metoder. Datauttag, kartframställning, GIS-analyser, ajourhållning av verksamhetsdata och att ta fram underlag till strategiska dokument är vanliga arbetsuppgifter. Du arbetar även med omvärldsbevakning och utveckling av arbetsmetoder.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har god kunskap inom geodata och databasstrukturer. Du har antingen avslutat en eftergymnasial utbildning inom området eller har arbetserfarenhet som vi bedömer likvärdig.

Vi använder oss av ESRI-programfamiljen och söker dig som har kunskap i något av dessa program. Vi ser även positivt på om du har kunskap inom GEOSECMA verksamhetsmoduler och FME- desktop. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för vår organisations framgång. Vi söker dig som är noggrann och kvalitetsmedveten och som har lätt för att skapa öppna och förtroendefulla relationer. Du trivs i en innehållsrik roll där du har möjlighet att variera mellan eget arbete och nära samarbeten med andra.

Vi erbjuder dig en arbetsplats med ett gott klimat i arbetsgruppen. Du har stora möjligheter att utvecklas i din roll och du planerar och styr arbetet självständigt. Vi har kontor centralt placerat och du hittar oss endast fem minuter till fots från centralstationen.

Hoppas vi har väckt ditt intresse. Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Vikariat fram till årsskiftet 2019
6 månader eller längre.

Ansökan

Referensnummer:   4881 GIS-ingenjör

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.