Geotekniker till Linköping eller Stockholm

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Miljödepartementet och har totalt cirka 100 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Våra medarbetare är vår viktigaste tillgång och för att kunna genomföra vårt samhällsuppdrag, behöver vi kunniga och engagerade medarbetare. Vi behöver även dra nytta av våra olikheter i bakgrund, erfarenhet och kompetens. Hos oss erbjuds du intressanta och varierande arbetsuppgifter som har stor betydelse för framtidens samhällsplanering. Vi arbetar med såväl forskning som rådgivning och kunskapsförmedling för att bidra till en säker och hållbar samhällsutveckling. Detta gör vi bland annat genom att ge stöd till myndigheter och kommuner i geotekniska frågeställningar.

Samhällets behov av stöd för att förebygga risker och förhindra skador vid naturolyckor som ras, skred och erosion har ökat och kommer ytterligare att öka till följd av omfattande exploatering och den pågående klimatförändringen. Vi ser därför en ökad efterfrågan av vårt stöd vad gäller geotekniska frågeställningar i bland annat planprocessen.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter består i att vara beställarstöd till landets kommuner inom geoteknikområdet och arbeta med tillämpad forskning och kunskapsförmedling. Vi arbetar med tillämpad forskning inom följande områden: geotekniska egenskaper hos jord samt effektivare grundläggnings- och förstärkningsmetoder för geotekniskt problematiska jordar.

I rollen som beställarstöd ingår att bistå med geoteknisk kompetens vid upphandling, granska geotekniska utredningar och bygglov samt ge råd och stöd till kommuner eller andra myndigheter i geotekniska frågeställningar. Arbetet innebär, förutom att leda egna uppdrag, också att medverka i andras uppdrag inom SGI:s verksamhet. Du kommer att ha många externa kontakter med främst kommuner och myndigheter men också kontakter med privata beställare och forskningsaktörer.

Tjänsten innefattar även medverkan i vår verksamhet med kunskapsförmedling, exempelvis kurser, seminarier och föredrag. Den som anställs kommer att ingå i SGI:s beredskapsorganisation som geotekniskt stöd till framförallt räddningstjänsten vid ras och skred eller vid tidiga indikationer på ras och skred.

Kvalifikationer

Vi söker dig med civilingenjörsexamen från väg- och vattenbyggnadsprogrammet (Samhällsbyggnadsteknik) vid teknisk högskola, eller motsvarande kompetens som arbetsgivaren bedömer likvärdig, samt arbetslivserfarenhet som geotekniker. För tjänsten krävs goda geotekniska kunskaper inom framförallt släntstabilitet och grundläggningsteknik samt geotekniskt utrednings- och projekteringsarbete. Meriterande för tjänsten är kompetens inom numerisk modellering och/eller kompetens inom hydrogeologi.

Vi vill att du ska ha intresse för samhällets och geoteknikbranschens behov av utveckling. Du ska ha erfarenhet av att självständigt leda och initiera nya uppdrag inom forsknings- och utvecklingsverksamhet samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Det är viktigt att du finner glädje i externa kontakter, uppskattar samarbete och kan inspireras av vårt samhällsuppdrag.

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. För att kunna arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund, http://www.swedgeo.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/

Ansökan

Referensnummer:   1059

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Tjänsten är placerad vid avdelning Effektivare markbyggande i Linköping eller Stockholm. Tjänsten är en tillsvidaretjänst. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Uppge löneanspråk i ansökan.

När du söker anställning hos oss ger du ditt medgivande att vi får hantera dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i annat syfte än att genomföra rekryteringen.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning, löneanspråk, betygskopior, och andra handlingar som du vill åberopa.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen inom myndigheten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Behöver du hjälp med din digitala ansökan kontakta gärna supporten på 0771-693 693.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.