jobb just nu!

Gatuingenjör till Stadsmiljöenheten i Botkyrka kommun

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Botkyrka kommun är Stockholmsområdets femte största kommun med drygt 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Stadsmiljö-enheten är en del av samhällsbyggnadsförvaltningen med drygt 130 personer anställda. Enheten har cirka 25 medarbetare som arbetar med att förvalta, förnya och försköna det offentliga rummet i samförstånd med medborgarna för att få en trygg och attraktiv utemiljö.

Botkyrkas befolkning ökar och nya bostads- och verksamhetsområden växer fram. Expansionen innebär stora som små insatser för att förbättra de kommunala vägarna och de offentliga rummen i kommunen. För att möta denna tillväxt, samt för att vi som kommun ständigt höjer vår ambitionsnivå, så söker vi nu en gatuingenjör med erfarenhet. Här blir du en del av en kompetent och hjälpsam arbetsgrupp med en stor öppenhet för varandra. Enheten har ett nära samarbete med övriga funktioner inom Samhällsbyggnadsförvaltningen.
Vår arbetsplats är i kommunalhuset i Tumba.

Arbetsuppgifter

Detta är en bred roll för dig med intresse och erfarenhet inom framförallt gata. I rollen arbetar du bland annat med att försyn och slut-/garantibesiktningar av entreprenader i kommunens gator/vägar och grönområden. Mindre anläggningsprojekt kan också bli aktuellt. Du planerar, upphandlar och koordinerar vinterväghållning och renhållning av gatunätet inklusive konstbyggnader. Du deltar i underhållsplanering samt granskar detaljplaner/projekt för att säkerställa att dessa är anpassade för snöröjning, gatudrift och dagvattenhantering.

Tjänsten innebär ett nära samarbete med vår nuvarande trafik-/gatuingenjör och vår gatuingenjör där ni jobbar tillsammans för att uppnå bästa möjliga resultat. I arbetet ingår platsbesök samt dagliga möten och kontakter med både medborgare, entreprenörer och andra intressenter.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning inom väg och vatten, anläggningsteknik eller liknande. Vi tror att du utöver utbildningen även har minst tre års arbetserfarenhet från liknande roll inom anläggning (gata) hos exempelvis kommun, konsultbolag eller entreprenadbolag. Erfarenhet av arbete med gatudrift och vinterväghållning är meriterande. Utbildning kan ersättas med motsvarande förvärvad kunskap genom längre relevant yrkeserfarenhet. God kunskap i AMA är ett krav.

Erfarenhet från att driva mindre projekt samt av entreprenadbesiktningar är meriterande. Det är även en fördel om du har arbetat med att planera vägarbeten med förståelse för trafikomledningar, säkerhet och avstängningar.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet, inte minst då arbetet till stor del utförs ute bland våra kommuninvånare. Vi söker dig som är trygg, utåtriktad och som tycker om att samarbeta med andra människor. Det är även viktigt att du har förmåga att självständigt driva och strukturera ditt arbete på ett målorienterat sätt.
B-körkort är ett krav.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Urval och intervjuer kommer att starta efter sista ansökningsdag.

Ansökan

Referensnummer:   sbf/2020:224

Gör ansökan

Övrigt

Vår ledstjärna är Medborgarens fokus. Allt vi gör ska bidra till platsen Botkyrka och till dem som lever och verkar här. Botkyrkaborna är medskapare i all utveckling inom kommunen och vi möter de behov som finns genom att leva våra värdeord; öppna, ansvarstagande, modiga och energiska.
Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. Välkommen att göra skillnad för medborgarna i Botkyrka. Tillsammans når vi resultat.


Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.