jobb just nu!

Fysioterapeut till Vårdcentralen Höör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Gör skillnad. Varje dag.

Välkommen till en lättillgänglig och trivsam arbetsplats mitt i Skåne. Höör är en ort med goda pendlingsmöjligheter med cirka tio minuters promenad från tågstationen. På vårdcentralen finns 12700 listade patienter. Vi har distriktssköterskemottagning och mottagningar inom vård för äldre, diabetes och astma/ KOL. Hos oss finns läkare, distrikts- och sjuksköterskor, psykolog, dietist, rehabkoordinator, fysioterapeuter/sjukgymnaster, arbetsterapeuter, undersköterskor och medicinska sekreterare.

Sjukgymnastiken ligger i samma hus som övriga vårdcentralen men på nedervåningen med egen ingång. På mottagningen har vi våra kontor, behandlingsrum samt en större träningslokal. Vi är tio personer som arbetar på mottagningen; fysioterapeuter, arbetsterapeut och receptionist. Här är det högt i tak och nära till skratt!

Vi delar med oss av kunskap till varandra och dörrarna står alltid öppna för diskussion och konsultation när det behövs. Det är även nära till övriga yrkeskategorier på vårdcentralen när vi behöver samlas fler kring en patient. I vår verksamhet finns bland annat bassängträning, Mediyoga, artrosskola, balansgrupp och egna träningsgrupper. Vi har en blandad målgrupp med stor mångfald vilket ger ett varierat och roligt patientunderlag att arbeta med. Hos oss arbetar varje dag engagerade medarbetare för att främja hälsa hos våra patienter och invånare. Rätt kandidat hamnar på en varm och trevlig arbetsplats där vi trivs tillsammans och känner stort engagemang för det vi gör.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av bedömning, behandling och rehabilitering av patienter med sjukdomar i rörelse- och stödjeorganen men även andra diagnoser som neurologiska tillstånd och psykosomatiska besvär. Som fysioterapeut hos oss arbetar du framför allt med mottagningsverksamhet, men även gruppträning förekommer. Du planerar och utför ditt arbete på ett självständigt sätt.

I din roll som fysioterapeut hos oss arbetar du med sedvanliga arbetsuppgifter som ingår i uppdraget för en fysioterapeut på en vårdcentral. Du leder diverse gruppverksamhet, tar emot nybesök och följer dina patienter under behandling. Vidare samverkar du naturligt med övriga yrkeskategorier på vårdcentralen. Det finns stor möjlighet till personlig utveckling och till att vara med och på verka utvecklingen på vårdcentralen.

Kvalifikationer

Vi vänder oss till dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Språkkunskaper lägst nivå C1 enligt Europarådets nivåskala är ett krav. Det kan också innebära godkänt betyg i svenska som andraspråk 3 eller ett godkänt resultat på kurs i svenska för utomnordiska studenter motsvarande 60hp.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av primärvården. Då vi använder oss av verksamhetssystemet PMO är det en fördel om du har erfarenhet att arbeta i systemet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper såsom samarbetsförmåga och ansvarstagande då samarbete över yrkeskategorierna är ett naturligt inslag i arbetet. Vi värderar också egenskaper som noggrannhet, flexibilitet samt engagemang och ser även att du har ett positivt förhållningssätt. Vidare ser vi gärna att du har ett intresse av att arbeta med utveckling och förbättring.

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Anställningens omfattning

Tillträde sker enligt överenskommelse.

Tjänsten omfattar heltid med möjlighet till deltid.

Ansökan

Referensnummer:   A914854

Gör ansökan

Övrigt

Region Skåne ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik och en hållbar utveckling i hela Skåne. Vårt högsta beslutande organ är regionfullmäktige, som väljs direkt av invånarna i Skåne.Region Skåne är en värderingsstyrd organisation som arbetar med värderingarna välkomnande, drivande, omtanke och respekt som grund för allt vi gör.

Förvaltning Primärvården erbjuder hälso- och sjukvård till alla som bor i eller besöker Skåne. Vi ansvarar för de offentligt drivna vårdcentralerna, barnmorskemottagningarna, barnavårdscentralerna samt kvälls- och helgmottagningarna i hela Skåne. I primärvården finns även ungdomsmottagningar, dietistverksamhet, palliativ vård och avancerad sjukvård i hemmet (ASIH), familjecentraler, barnhälsovårdspsykologer, Palliativt utvecklingscentrum, Kompetenscentrum för primärvård och Centrum för primärvårdsforskning (CPF). Vi är cirka 4 100 medarbetare i förvaltningen. Välkommen!

http://www.skane.se/rekryteringsstatus kan du se i vilket skede Region Skånes rekryteringar befinner sig och hur många som har sökt tjänsterna.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.