jobb just nu!

Fritidsledare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen


Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till.

Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Här får du ett stort förtroende i en fantastisk miljö och möjlighet att utveckla dig själv och andra. Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

Du blir anställd i Kultur-, fritids och ungdomsförvaltningen. Tjänsten tillhör enheten Ungdom, där mötesplatserna Hörnet, Chillet, Toppen och Fritidsbanken ingår. Du kommer b la. vara delaktig i arbetet med Ungdomsfullmäktige, ungdomsfullmäktiges styrelse och luppundersökningar. Idag är vi nio stycken som arbetar på mötesplatserna plus en samordnare och enhetschef.

Arbetsuppgifter


Din huvudplacering kommer att vara på mötesplatsen Hörnet som ligger i centrum och anställningen har två inriktningar. En del med fritidsledaruppgifter tre kvällar i veckan där arbetsuppgifterna exempelvis varierar mellan försäljning, E-sport och städning, samt den andra delen av arbetet som handlar om arbete med ungdomsfrågor.

Du har ett gemensamt ansvar för att tillsammans med dina medarbetare och din enhetschef skapa en hållbar och positiv arbetsmiljö. Samverkan med ungdomar, Polismyndighet, socialtjänst och föreningsliv är naturliga delar av arbetet.

Mötesplatserna ordnar minst två riktade lovaktiviteter för ungdomar under Sportlov, Höstlov och Sommarlov där du tillsammans med övrig personal inom verksamheten för ungdom är med i planering och genomförande av aktiviteterna.

Samverkan, inflytande och delaktighet är viktigt i vårt arbete, det informella och formella lärandet är viktigt. Vi är med i KEKS som är en utvärderingsmetod, vi ser gärna att mötesplatserna uppmuntrar att unga gör för unga och att personalen stöttar till riktade aktiviteter.

Kvalifikationer


För tjänsten krävs minst 3-årig gymnasieutbildning, erfarenhet av arbete med ungdomar, goda datakunskaper samt kunskaper i E-sport och att bygga datorkomponenter.

Vi ser gärna att du har utbildning som Fritidsledare eller annan utbildning med inriktning mot arbete med unga. Om du har erfarenhet av att arbeta med olika grupper och planering och genomförande av olika aktiviteter är det en fördel.

Som person ser vi att du har god förmåga att kommunicera i tal och skrift, du inger stort förtroende, har integritet och kan hantera stress och eventuella konflikter som kan uppstå. Förmågan att samverka med andra och att vara lyhörd och flexibel är viktig. Vi vill också att du har ett inkluderande synsätt och ser till allas lika värde.

Ange aktuella referenser i ansökan.

Registerkontroll kommer att genomföras innan tillsättning av denna tjänst.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A900112

Gör ansökan

Övrigt

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.
Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.
Följ oss gärna på Facebook och Instagram

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. Support i e-rekryteringssystemet kan du få via 0771-693 693 Frågor om tjänsten besvaras av kontaktpersonerna i annonsen.

Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.