jobb just nu!

Fritidsassistent till ungdomsverksamheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Stenungsund, det goda samhället med framtidstro och utveckling med människan och naturen i centrum.

Stenungsunds kommun är en expanderande kustkommun med ca 26 000 invånare, ett starkt näringsliv, boendemiljöer nära havet och goda kommunikationsmöjligheter. Kommunen har ett välutvecklat kultur- och föreningsliv samt bra förutsättningar för friluftsliv och rekreation. Helhet, öppenhet, delaktighet och insyn är kommunens ledord.

Kommunen är organiserad i en förvaltning med fyra sektorer. Sektor Utbildning omfattar förskolor och grundskolor med tillhörande skolbarnomsorg, grundsärskola, gymnasium, vuxenutbildning samt Kultur- och fritid.

Stenungsund värnar om barns och ungdomars rättigheter och arbetar för att de ska ha en god uppväxtmiljö. Vi erbjuder mycket goda möjligheter till utbildning och arbete eller annan sysselsättning. I Stenungsunds kommun utbildar vi världsmedborgare som står väl rustade för framtidens alla utmaningar.

Kultur och fritid ingår i sektor Utbildning och består av fyra enheter: kultur & kulturskola, bibliotek, ungdomsverksamhet och föreningsservice.

I Stenungsund finns det två kommunalt drivna fritidsgårdar. Fritidsgårdarna är mötesplatser för ungdomar i åldern 13-17 år. Här finns öppen verksamhet och gruppverksamheter. I Kulturhuset Fregatten finns Rum1, mötesplats, projektkontor och kreativitet för ungdomar 13-25 år. Verksamheten driver också fritids för gymnasieungdomar enligt LSS samt avlastningsläger på helger och lov. Ungdomsverksamheten utgår ifrån ungdomars intressen, främjar inflytande och delaktighet samt synliggörande av det icke formella lärandet.

Besök oss på:
http://www.stenungsund.se/kultur/

Arbetsuppgifter

Tillsammans med ungdomar och arbetslag, planerar och genomför du aktiviteter med ett speciellt fokus på öppen verksamhet, gruppverksamhet och uppsökande verksamhet.

• Du är med och utvecklar arbetet, för att fritidsgårdarna fortsätter vara trygga och attraktiva mötesplatser.

• Du möter ungdomar utifrån ett coachande förhållningsätt i syfte att stötta deras idéer och projekt samt guida dem till meningsfull fritid och kulturliv. Du verkar för att stärka ungas delaktighet och inflytande i samhällsdebatten, både lokalt, nationellt och via internationella ungdomsutbyten.

• Du ingår i olika nätverk och är med vid både stora och små arrangemang samt lovverksamhet. Samverkan med andra aktörer såsom polis, skola, andra förvaltningar och kommuner, föreningar och idéburen sektor är en viktig del av uppdraget.

Som person är du intresserad av ungdomars levnadsvillkor och plats i samhället. Du är självständig, kreativ och lösningsorienterad. I ditt arbete är du relationsskapande och flexibel. Du uttrycker dig väl dig i tal och skrift. Du trivs med samarbete såväl inom den egna arbetsgruppen som med externa kontakter. Du har vana vid att både jobba med projektledning och långsiktiga processer. Du har förmåga att strukturera, organisera och analysera. Du har en hög digital kompentens och ser sociala medier som en naturlig plattform för att kommunicera med.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har dessa egenskaper och praktisk erfarenhet av att ha jobbat med ungdomar. För uppdraget relevant utbildning, motsvarande fritidsledare, fritidspedagog, socionom, hälsovetare eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda kunskaper i Officepaketet, gärna Photoshop. Det är meriterande om du har erfarenhet från projekt och projektledning samt har arbetat i en förvaltning som är med i Keks. Även erfarenhet i något kreativt ämne såsom dans, drama, måleri, teknik, e-sport eller engagemang i ideellt arbete är meriterande.

Vi är medlemmar i Keks nätverk, med ELD som en metod och dokumenterar i, the Logbook. www.keks.se Ditt schema innefattar regelbunden dag-, kvälls- och helgtjänstgöring. Utdrag ur belastningsregistret ska kunna uppvisas.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behöver ha B-körkort. Tillgång till egen bil är meriterande.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse. Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A915245

Gör ansökan

Övrigt

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt personuppgiftslagen.

Varmt välkommen med din ansökan!