jobb just nu!

Feriejobba i Hallstahammars kommun Socialförvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Hallstahammar är en liten kommun med stora möjligheter där du som medarbetare är en viktig del av någonting större. Du är med och skapar en kommun där utveckling, kreativitet och nytänkande är viktiga delar av vår vision för framtiden.

Arbetsuppgifter

I år har vi 45 ferieplatser fördelat på fyra perioder inom Socialförvaltningen i Hallstahammars kommun. Alla områden inom socialförvaltningen tar emot feriejobb, de områden som finns är Äldreomsorg, LSS, Individ och familjeomsorg och Arbete- och utbildning.

Inom äldreomsorgen är arbetsuppgifterna i huvudsak att skapa en meningsfull och trygg vardag samt ge det stöd individen behöver både för de boende på våra äldreboenden och inom hemtjänsten i kommunen. Vi har platser på Äppelparkens äldreboende och Lövåsen äldreboende i Hallstahammar och Strandgårdens äldreboende i Kolbäck samt inom hemtjänsten i kommunen.

Kommunens förebyggande verksamhet för äldre innebär uppsökande verksamhet, anhörigstöd samt anordna fysisk träning och sociala aktiviteter för våra äldre.

Inom LSS innebär arbetsuppgifterna i huvudsak att ge personer med funktionsnedsättning, såväl barn som vuxna, det stöd de behöver för en meningsfull och trygg vardag. Vi har platser på våra gruppbostäder samt fritidsverksamhet i kommunen. Gruppbostäderna är särskilda boenden för personer som på grund av sin funktionsnedsättning behöver stöd och service i sin bostad. På fritidsklubben har grundsärskolans elever som inte fyllt 12 år sin fritidshemsverksamhet tillsammans med grundskolans elever på Nibbleskolans fritidshem. Ungdomarna planerar tillsammans med personalen olika inne- och uteaktiviteter, så som besök i närmiljön, idrott, drama och spel. Vid få barn på fritidsklubben kan arbetet istället bli förlagt till korttidsboendet Pluto. Hit kommer barn och ungdomar under en kortare tid för rekreation och miljöombyte och för att prova på att bo utanför hemmet.

Inom område Arbete- och utbildning kommer du som feriearbetare främst vara behjälpliga på SFI skolan som språkstödjare men även tillsammans med handledare hålla i lite enklare utbildningar inom data.

Individ och familjeomsorgens plats vid öppna förskolan innebär till störst del städarbete tillsammans med personal då själva verksamheten är stängd för sommaren.

Din lön kommer att vara 75 kr/timme om du är född 2003, 77 kr/timme om du är född 2002 och 90kr/timme om du är född 2001 du kommer att jobba 25 timmar/vecka i fyra veckor.

Kvalifikationer

Du som söker feriejobb ska vara mellan 16- och 17år samt vara skriven i Hallstahammars kommun. I din ansökan kommer du att få ange önskemål om vilken arbetsplats du helst vill arbeta på och vilken tidsperiod.

Du behöver inte ha någon tidigare erfarenhet av liknade arbeten. Men det är viktigt att du verkligen vill jobba hos oss och att du är nyfiken och har en vilja att lära dig nya saker samt kan ta egna initiativ.

Ansökan

Referensnummer:   C25567-2019-4

Gör ansökan

Övrigt

Hallstahammars kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser gärna sökanden med kunskaper i finska i tal och skrift.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes vänligen men bestämt.