jobb just nu!

Familjerätten söker vikarierande socialsekreterare!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen ansvarar för arbetet med att skapa social trygghet för barn, ungdomar och vuxna. Målet är att arbeta för att uppnå social uthållighet. Inom socialförvaltningen bedrivs kvalificerat och välutvecklat/framstående socialt arbete. Förvaltningen innehåller både myndighetsutövning och behandlande och stödjande insatser för barn och ungdomar och deras familjer samt för vuxna.

Familjerättsenhetens uppgift är att på tingsrättens begäran utreda frågor om vårdnad, umgänge och boende. Vi erbjuder också föräldrar som önskar information/rådgivning när det gäller familjerättsliga frågor.

Familjerätten är inne i en spännande utvecklingsfas och till vårt team behöver vi nu en vikarie under en föräldraledighet. Vi har nyligen flyttat till helt nya lokaler, inte långt ifrån bussar och tåg.

Arbetsuppgifter

Vill du ha ett meningsfullt arbete och göra skillnad för människors vardag och liv? Hos oss arbetar vi utifrån barnens bästa varje dag!

Som socialsekreterare hos oss på familjerätten arbetar du med upplysningar och utredningar på uppdrag av tingsrätten. Det innebär också att godkänna avtal gällande vårdnad, boende och umgänge. Samarbetssamtal och rådgivning för föräldrar ingår också i uppdraget. Andra arbetsuppgifter är rådgivning via telefon, medgivandeutredningar inför adoption, faderskapsutredningar, utredningar rörande särskilt förordnad vårdnadshavare samt vårdnadsöverflyttningar. Utredningsarbetet sker enligt den lagstiftning som hör familjerätten till. Vi vill att du ska vara beredd på att arbeta med alla ärendetyper med möjlighet att på sikt bli mer specialiserad inom ett visst område.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en socionomexamen eller annan examen som kan bedömas likvärdig. Vi ser mycket positivt på om du har erfarenhet av familjerättsligt arbete. Det är även starkt meriterande att du har samtalsvana från exempelvis samarbetssamtal och utredande samtal. Dokumentation är en betydande del i arbetet vilket medför att vi önskar att du har IT-vana. De utredningar vi producerar går till nämnd och domstol därför är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i tal och skrift. Det är meriterande att du behärskar flera språk.

Vi arbetar utifrån ett systemteoretiskt perspektiv. I ditt arbete möter du ibland komplexa familjesituationer och du kommer att ta beslut samt utföra utredningar parallellt, vilket gör att vi vill att du har god förmåga att prioritera bland dina uppgifter. Vi arbetar ständigt med utveckling av rutiner och processer. Du kommer att vara en naturlig del i det utvecklingsarbetet. Vi önskar därför att du är drivande och har intresse för den typen av uppgifter.

Det är viktigt att du är trygg i dig själv och i din yrkesroll. Genom ett empatiskt och flexibelt förhållningssätt skapar du goda relationer med klienter och med dina kollegor både internt och externt. För oss att är det viktigt att våga ta hjälp och stödja andra i arbetet och bidra i det kollegiala lärandet.

Körkort är ett krav.

Känner du igen dig i beskrivningen? Tveka inte att söka till oss! Varmt välkommen med din ansökan.

Anställningens omfattning

Vikariat 1 år start snarast eller enligt överenskommelse Snarast eller enligt överenskommelse
6 månader eller längre. 1 år

Ansökan

Referensnummer:   4907

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.