jobb just nu!

Familjehemssekreterare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Socialförvaltningen i Vetlanda har under flera år byggt en socialtjänst med fokus på lärande och kvalitet. På förvaltningen jobbar två verksamhetsutvecklare, varav en är inriktad mot familjesektionen. Vi vill skapa förutsättningar för reflektion i vardagen och har därför dimensionerat arbetsgrupper och arbetsledning efter det.

På familjesektionen arbetar cirka 35 personer. Familjesektionen är indelad i tre enheter: en utredningsenhet, en placeringsenhet samt en öppenvårdsenhet. Inom sektionen är det ett gott samarbetsklimat. Hos oss är det viktigt med en kultur där vi stödjer varandra och där det aldrig är långt till skratt och glädje.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en familjehemssekreterare till placeringsenheten. Som familjehemssekreterare hos oss är du med i hela kedjan från rekrytering till uppföljning och utvärdering. Du arbetar nära barnen och familjerna men också i tätt samarbete med kollegorna på din enhet.
Som familjehemssekreterare ansvarar du för rekrytering av nya familjehem, du utbildar och handleder familjehem och du har kontinuerlig kontakt med och följer upp våra insatser. Ditt arbete styrs av lagstiftning, främst LVU och föräldrabalken.

Hos oss i Vetlanda kommun har du som familjehemssekreterare stora möjligheter att vara med och påverka i frågor kring familjehemsvården. Samverkan mellan personal, chef och verksamhetsutvecklare är tätt och nära och tillsammans jobbar vi hela tiden med kvalitetsutveckling.

Ditt arbete är förlagt dagtid men kräver ett visst mått av flexibilitet då det ofta innebär resor.
Vi söker dig som är en ansvarstagande och trygg person som tycker om att arbeta både flexibelt och självständigt. Du är noggrann och har en väl utvecklad känsla för omsorg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad socionom.

Du har arbetat med barn och unga inom socialtjänsten tidigare.

Vidareutbildning och/eller erfarenhet som familjehemssekreterare är meriterande.

B-körkort

Anställningens omfattning

Tillträde snarast.

Ansökan

Referensnummer:   A842438

Gör ansökan

Övrigt

För att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Inför rekryteringen har Vetlanda kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare och rekryteringsföretag.