jobb just nu!

Förvaltningschef Skol- och utbildningsförvaltningen

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa framtiden?
Vi söker dig som vill arbeta i en kommun som är offensiv och med kreativa och utvecklande krafter verkar för att skapa en kommun i tiden och för framtiden. Med dess geografiska läge och goda infrastruktur, en skola med hög effektivitet och goda studieresultat, en vård och omsorg med hög leveransnivå och stor stolthet, samt övrig kommunal service med stor inlevelse och hög leverans är Skurups kommun unik i sitt slag.
Arbetsgivaren verkar för en dynamisk arbetsplats där kreativitet, handlingskraft och professionellt förhållningssätt råder. Utveckling ses som en självklarhet.

Om Skol- och utbildningsförvaltningen
Skol- och utbildningsförvaltningen är en av kommunens tre förvaltningar med drygt 650 anställda fördelat på förskola, grundskola, gymnasieskola och vuxenutbildning. Förvaltningen är inne i en expansiv fas och planering för nybyggnation av ny skola och förskola är i full gång. Hösten 2019 invigdes en ny toppmodern hjärnsmart skola där drygt 650 av våra elever nu går.

Arbetsuppgifter

Som förvaltningschef ingår du i kommunens ledningsgrupp och tar tillsammans med dina kollegor i kommundirektörens ledningsgrupp ett gemensamt ansvar för att driva övergripande och kommungemensamma frågor med fokus på helheten. Uppdraget kräver ett nära samarbete med såväl politik som kommunkoncern- och förvaltningsledning samt en öppen och tydlig samverkansdialog med fackliga organisationer.

Som högsta chef för förvaltningen har du ett övergripande ansvar för att de målsättningar, strategier och riktlinjer som gäller för förvaltningen enligt politiskt fattade beslut, budget och andra styrdokument. Ditt uppdrag är att leda och utveckla förvaltningen och alla dess verksamheter, med fortsatt fokus på kvalitetsarbete.
Det är ett komplext uppdrag med stora och spännande utmaningar, men där du har förmånen att få vara med och göra skillnad.

Har du vad vi söker så kommer du att finna engagerade politiker samt en organisation med ambitiösa och kompetenta medarbetare med en stark vilja att göra sitt bästa för att vi ska lyckas i vårt gemensamma uppdrag.

Kvalifikationer

För att du ska trivas hos oss och bli framgångsrik i ditt uppdrag som förvaltningschef förutsätter vi att du har en lämplig akademisk examen, eller motsvarande kompetens som bedöms likvärdig. Du ska ha erfarenhet från någon eller några av förvaltningens verksamhetsområden som förskola, grundskola, gymnasium eller vuxenutbildning. Du känner dig även väl förtrogen med skollagen.

Du ska också ha en gedigen och väldokumenterad erfarenhet av att, i en politiskt styrd organisation, framgångsrikt leda verksamhet och människor genom andra chefer. Du är en analytisk och nytänkande person med en välutvecklad strategisk förmåga i kombination med en stark drivkraft att skapa resultat tillsammans med andra. Flexibilitet, snabb anpassning och unika lösningar är viktiga verktyg för att kunna lyckas. Vidare är du trygg och modig som person och i ledarrollen, din ledarstil präglas av tillit och förtroende samt engagemang och entusiasm.

Du ser tillitsbaserad ledning och styrning som ett naturligt val för att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla nuvarande och kommande medarbetare.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A959821

Gör ansökan

Övrigt

Skurups kommun har runt 16 000 invånare och ligger naturskönt på den skånska sydkusten, med utmärkta kommunikationer till Malmö, Ystad, Lund och Köpenhamn. I vår kommun bor invånarna i lugnet, med staden runt knuten. Det lokala näringslivet blomstrar och inflyttningen till kommunen ökar.

1 200 medarbetare håller dagligen hjulen snurrande, med fullt engagemang för medborgarnas bästa. Hos oss är du med och bygger en attraktiv kommun där dialog, öppenhet och gott bemötande genomsyrar organisationen. Vi är stolta över våra korta beslutsvägar. Tillsammans gör vi skillnad!


För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Skurups kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Urval sker löpande,

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Skurups kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.