jobb just nu!

Förstelärare Torpgärdsskolan

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Utbildningsförvaltningen i Bodens kommun!

Bodens kommun är en modern småstad med 28 000 invånare. I Boden lever vi närhetsliv. Med det menar vi det liv där du har nära till allt som är viktigt och lite till. Att arbeta i Bodens kommun är att vara nära Bodensarnas föränderliga vardag. Detta innebär möjligheter och utmaningar där vägen fram kan vara mod att våga. Vi har en stark våga prova-kultur där stödet från kompetenta kollegor och chefer finns nära. Vill du veta mer om hur det är att jobba i Bodens kommun? Då kan du läsa mer här: www.boden.se/jobbaiboden

I Bodens förskolor och skolor ges barn och unga mod och kompetens att möta framtidens utmaningar – den visionen arbetar vår utbildningsförvaltning för.

Kunskap, trygghet och goda lärmiljöer är utmärkande i våra verksamheter. Som medarbetare i vår förvaltning kommer Du ha kompetenta kollegor som visar respekt och tolerans och vars stora engagemang skapar arbetsglädje och stolthet. Tillsammans fokuserar vi på att ständigt förbättra verksamheten.

Torpgärdsskolan ligger i ett större villaområde ca 5 km från Bodens centrum, med sitt huvudsakliga upptagningsområde - Bodsvedjan, Norrbyarna, Norra Svartbyn, Södra Svartbyn och Torpgärdan. På skolan finns ungefär 320 elever från förskoleklass tom årskurs 6. Vi har fritidsavdelningar - Galaxen och Kometen samt Stjärnans fritidshem. Torpgärdsskolan har en stor skolgård med både skog och gräsområden som ger barnen yta att leka på. Närheten till skog och natur bidrar till skolans goda möjligheter för friluftsverksamhet, skidåkning och skridskoåkning.

Skolans profil är Hälsa och Livsstil och på skolan finns projektet Torpis i rörelse som uppmuntrar till rörelse och en hälsosam livsstil. Projektet uppmuntrar till brainbreaks och rörelseutmaningar under skoldagen för att ge eleverna de bästa förutsättningarna att ta till sig ny kunskap och en god social kompetens. På Torpgärdsskolan tycker vi att kunskap är coolt och vill att eleverna ska ha tilltro till sin egen förmåga att lära och lyckas. Vi arbetar med kollegialt lärande på skolan för att hela tiden utveckla vår verksamhet och utgår från aktuell forskning och utveckling i det arbetet.


Med det sagt vill vi välkomna dig till vårt gäng! För visst vill Du också ha ett av världens viktigaste jobb?

Arbetsuppgifter

Den huvudsakliga arbetsuppgiften för alla förstelärare är undervisning och uppgifter som hör till undervisningen. Som förstelärare förväntas du arbeta med att utveckla undervisningen i ditt förstelärarämne för att skapa förutsättningar för högre måluppfyllelse. I ditt försteläraruppdrag kommer du att coacha andra lärare och du förväntas låta din undervisning komma andra till gagn genom att exempelvis låta andra lärare besöka dina lektioner. Du kommer att ha en viktig roll i skolans ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i något av ämnena matematik, svenska eller engelska för årskurs 4-6. Du har flera års erfarenhet av att arbeta med undervisning i något av nämnda ämnen.

Du har en gedigen kunskap inom ditt ämne samt en vilja och förmåga att sprida engagemang och intresse för ämnet till elever och kollegor. Utifrån aktuell forskning vill du systematiskt utveckla din och dina kollegors undervisning för att gynna elevernas lärande. Du vill gärna lära dig och ta del av andras kunskaper och erfarenheter samt att du gärna delar med dig av dina egna kunskaper och erfarenheter.

För Utbildningsförvaltningen är det viktigt att förstelärare arbetar med utveckling av undervisningen för att skapa högre måluppfyllelse, därför ska din ansökan innehålla:

• Exempel på hur Du utvecklar din undervisning för att den ska leda till goda elevresultat.
• Exempel på hur Du bidrar till ökad undervisningskvalitet nu och i framtiden.
• Exempel på hur Du sprider engagemang och intresse för ditt ämne till elever och kollegor

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A905291

Gör ansökan

Övrigt

Vänlig bifoga lärarlegitimation eller examensbevis. Utdrag ur belastningsregistret måstes uppvisas före anställning i förskola och grundskola.

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.

Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker.

Inför rekryteringsarbetet har Bodens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande i denna rekrytering.