jobb just nu!

Förste socialsekreterare till placeringsenheten för barn och unga

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Askim-Frölunda-Högsbo ligger i den södra delen av Göteborg och har cirka 59 000 invånare. Området sträcker sig över en stor geografisk yta, från Marklandsgatan nära centrala Göteborg till Billdal som gränsar till Halland. Naturen i stadsdelen har en stor variation med närhet till hav, skog, parker och vackra friluftsområden. I stadsdelen arbetar cirka 3 200 medarbetare med att ge service, stöd och omsorg för en bra vardag för göteborgarna. Vi möter stora utmaningar i arbetet och därför är vår kunskap och vårt engagemang avgörande för kvalitén i stadsdelens verksamhet. Vi arbetar med att öka inflytandet för stadens invånare, brukare och medarbetare och tillsammans ska vi skapa en öppen, trygg och jämlik stadsdel där många vill leva, arbeta och bo.

Arbetsuppgifter

Har du ett engagemang för barn och unga?

Vill du leda en engagerad grupp i ständig utveckling i en flexibel socialtjänst?

Vi erbjuder en möjlighet att som förste socialsekreterare arbeta med de placerade barnen och ungdomarnas möjligheter och livssituation. Det innebär både ensamkommande barn och unga, liksom övriga placerade barn och unga.

Arbetet som förste socialsekreterare innebär att stödja barnsekreterarna i det dagliga arbetet samt metodhandleda dem i grupp och individuellt. Du är aktiv i utveckling av enhetens mål och politiska uppdrag, samverkar med andra enheter inom stadsdelen och representerar stadsdelen i olika sammanhang i staden. Du företräder nämnden i förvaltningsrätt och kammarrätt. Du kommer att samverka med övriga förste socialsekreterare inom IFO-FH och andra kollegor i stadsdelen samt ingå i nätverk över staden. I rollen ingår omvärldsbevakning och du bidrar till att arbetet på enheten bedrivs enligt aktuell kunskap, beprövad erfarenhet och forskning. Vår målsättning är att på ett rättssäkert sätt följa upp de placerade barnen och ungdomarnas situation, för att tillgodose deras möjligheter till ett gott liv.

Utifrån familjehemsöversyn i Göteborg 2016, drogs slutsatsen att enhetsbaserade verksamheter gynnar de placerade barnen bäst. Utifrån detta flyttar vi nu ihop med Västra Göteborgs placeringsenhet för ett mer nära och effektivt samarbete mellan barnsekreterare och familjehemssekreterarna. På enheten ingår du i en stabil arbetsgrupp med hög kompetens och professionalitet med fokus på dem vi är till för.

Enheten består förutom dig av två förste socialsekreterare, tolv barnsekreterare samt en enhetschef.

Kvalifikationer

För tjänsten krävs socionomutbildning samt kunskap och erfarenhet av BBIC och dokumentationssystemet Treserva. Du har bred erfarenhet av socialt arbete, främst myndighetsutövning, barn och ungdom på socialkontor och gärna i arbetsledande ställning. Erfarenhet av arbete med ensamkommande flyktingbarn är en merit.

Du har god förmåga till engagemang, kreativitet och till att kunna se möjligheter. Eftersom du kommer att stötta handläggarna på enheten söker vi efter dig som är bra på att lyssna, kommunicera och ge stöd i svåra processer samt ge dem stöd i att strukturera och prioritera i det dagliga arbetet. Du behöver även ha en beredskap att kunna bistå barnsekreterare i hantering av myndighetsärenden enligt SoL eller LVU.

Som person är du noggrann, strukturerad och pedagogisk, samt har en god samarbetsförmåga. Som 1:e socialsekreterare ska du ha goda kunskaper om aktuell lagstiftning och ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-05-20

Tillträde 20190520 eller tidigare efter överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A844912

Gör ansökan

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

Vi kommer att påbörja intervjuer under annonsering men anställa efter fullföljd annonsering.

I Askim-Frölunda-Högsbo arbetar vi för en god och hälsofrämjande arbetsmiljö och erbjuder bland annat friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter. Rökfri arbetstid tillämpas i hela förvaltningen.

Förvaltningen har gjort medieval för denna rekrytering och undanber oss därför vänligen men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.