jobb just nu!

Förskollärare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Jakobsbergs södra förskolor bildar tillsammans med Jakobsbergs västra förskolor en större enhet med åtta förskolor. Verksamheten tar emot ca 640 barn i åldrarna ett till fem år. Vid enheten arbetar ca 120 medarbetare, varav en rektor, fyra biträdande rektorer och två intendenter. Enhetens alla förskolor ligger i Jakobsberg och har närhet till skogen både vid Järvafältet och i närmiljön samt närhet till flera andra skolor, bibliotek, buss och pendeltåg.

Vi strävar efter en fördelning 50/50 mellan förskollärare och barnskötare i arbetslagen. Vi vill möjliggöra att två förskollärare kan arbeta tillsammans på en avdelning när önskemål om detta finns. Alla arbetslag har 3 timmars gemensam planerings- och reflektionstid per vecka inom vår enhet. I vår organisation månar vi om ett nära ledarskap.

Hos oss har du tillgång till kompetensutveckling genom handledning samt utbildning genom bland annat Järfälla Barn- och Elevhälsa. Du har möjlighet att utbilda dig till VFU-handledare och har även tillgång till Järfälla Kommuns program för kompetensutveckling "Medarbetarakademin" och "Arbetsledarakademin". Friskvårdsbidrag lämnas enligt Järfälla Kommuns riktlinjer. Vi erbjuder även ledighet vid klämdagar och arbetstidsförkortning i samband med helgdagar.

Enheten har drivit ett framgångsrikt språkprojekt, Förskole+" under två år, tillsammans med Järfälla Barn- och Elevhälsa. Projektet innebar att olika kompetensutvecklande insatser genomfördes och dessa kommer att komma även nyrekryterad personal till del. Under hösten 2019 har ett Språkutvecklingsprogram färdigställts. Programmet förtydliga enhetens språkutvecklade arbetssätt knutet till ny forskning.

Arbetsuppgifter

På Allmogens förskola har vi förskollärare som går i pension efter att ha arbetat under lång tid i vår organisation. Vi söker därför dig som är förskollärare och som är intresserad av att fortsätta utvecklingsarbetet på förskolan. Förskolan är Järfälla Kommuns äldsta och ligger centralt i centrum. Den har fina lekytor och lärmiljöer både inom- och utomhus. Allmogens förskola har idag en engagerad personalgrupp med 50%förskollärare/50% barnskötare.

I arbetsuppgifterna på avdelning ingår att ansvara för att planera, leda, genomföra, utvärdera och utveckla pedagogiskt arbete i barngrupp. Vi tror att du som söker tjänsten brinner för att utveckla en lärorik, rolig och stimulerande verksamhet tillsammans med förskolans pedagoger, barn och föräldrar. Vår strävan är att ständigt utveckla och anpassa miljön och verksamheten utifrån barns behov.

Om du är en pedagog som söker nya utmaningar och vill ta extra ansvar för att arbete med hela förskolans pedagogiska utveckling tillsamman med ledningsgruppen, som Pedagogisk utvecklingsledare, är du välkommen att notera detta i din ansökan.

Som pedagog i vår organisation är du en viktig del i vårt prioriterade arbete med barns språkutveckling, vårt värdegrunds- och likabehandlingsarbete samt i vår strävan i att nå ett förtroendefullt föräldrasamarbete.

Vill du ingå i vårt team med många engagerade medarbetare? Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Har förskollärarutbildning eller lärarutbildning mot yngre åldrar med examen/lärarlegitimation
• Ser vikten av och har lusten att utveckla den pedagogiska miljön i förskolan
• Kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du:
• Har erfarenhet av att arbeta med interkulturellt förhållningssätt och med språkutvecklande arbetssätt
• Har goda IT-kunskaper

Som person gillar du utmaningar och är öppen för nya lösningar. Du har fallenhet att leda och samordna grupper och tar självklart ansvar för att skapa engagemang och delaktighet för alla.

Vi ser gärna att du har erfarenhet inom yrket men vi tar även gärna emot dig som är nyexaminerad förskollärare.

Anställningens omfattning

Den 3 augusti eller enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   A957117

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbete enligt schema, 39.5 timmar/v. Kvällsmöten ingår i arbetstiden 40tim/v.

Övrigt

Järfälla har norra Stockholms mest spännande geografiska läge och växer snabbt. Vi erbjuder en arbetsplats med stor variation, goda utvecklingsmöjligheter och arbetar efter visionen Järfälla för alla framåt. Läs mer om hur det är att jobba hos oss på www.jarfalla.se/ledigajobb

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.