jobb just nu!

Förskollärare till Wieselgrens förskolor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Arbetsuppgifter

Om arbetsplatsen
Välkommen till Wieselgrens förskoleområde som består av Guldsmedsgatans förskola, Traktörsgatans förskola, Åhusgatans förskola, Furutorpsgatans förskola samt vår öppna förskola på Familjecentralen Högaborg. Våra förskolor arbetar utifrån ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt. Detta innebär att barnen, på ett demokratiskt sätt, är delaktiga i att utforma sin vardag i förskolan. Vi använder pedagogisk dokumentation för att se och följa barnens tankar och utmana deras lärprocesser. Det gör vi genom ett projektinriktat arbetssätt utifrån en gemensam nyfikenhetsfråga. Vi har förmånen att ha en pedagogista och en ateljerista som handleder oss i vårt arbete med våra projekt och barnens lärmiljöer.

Vi har nära till vackra grönområden som vi ofta besöker för att leka, lära och ge våra barn härliga naturupplevelser. I vårt förskoleområde har vi utvecklingsledare som har ett särskilt ansvar för att utveckla den pedagogiska verksamheten ur ett helhetsperspektiv.

Vårt område är mångkulturellt och vi har många barn med annat modersmål än svenska. Detta ger en extra krydda åt vårt arbete, varje dag! Hos oss möts du av engagerade pedagoger och ett varmt klimat där alla är välkomna!

Arbetsuppgifter
Forskning visar att glädje och lek är viktiga förutsättningar för inlärning. Därför är vi pedagoger nyfikna medforskare på barnens resa och uppmuntrar dem att hitta nya lösningar. Allas röst är av vikt och vi lär av varandra, barn som vuxen.

Du utmanar barnen att utvecklas genom att lyssna och reflektera över deras tankar för att skapa inspirerande utmaningar, inkluderande och kreativa lärmiljöer. Att ge barnen stort utrymme att påverka sin dag och sitt lärande är en viktig del av ditt arbete.

Varje vecka har vi pedagogiska måndagar och kvalitetsfredagar där kollegialt lärande utvecklar vår verksamhet och oss själva som pedagoger. Vi diskuterar ständigt vår gemensamma värdegrund och vårt förhållningssätt.

Vi arbetar i projekt med en gemensam projekrubrik, "Barnen i staden och staden i barnen" där barnen har stor delaktighet genom att dagligen reflektera över sitt arbete. Arbetslaget har schemalagd reflektionstid varje vecka där vi reflekterar och strukturerar verksamheten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och har erfarenhet av pedagogiskt arbete, inklusive pedagogisk dokumentation. Du ska också vara väl förtrogen med förskolans reviderande läroplan, 2018.

Du är inspirerad av Reggio Emilias pedagogiska filosofi, och har tankar och idéer om hur förskolans verksamhet kan utvecklas. Vi ser gärna att du har erfarenhet av skapande verksamhet utifrån 100-språkigheten i Reggio Emilia filosofin, för att utveckla ateljékulturen på förskolan. Vi söker en pedagog som vill och kan arbeta med olika estetiska uttrycksformer.

Du använder pedagogisk dokumentation som metod för att öka medvetenheten om barns lärande och förhållningssätt i förskolan.

Det är meriterande om du har erfarenhet av olika självvärderingsinstrument, till exempel Qualis eller BRUK.

Du följer aktivt med i forskning och utveckling och har ett professionellt förhållningssätt som grundar sig i demokratiska värden.

Som person är du visionär och kan tänka utanför "boxen" när det behövs. Du är nyfiken, utforskande och lyssnande pedagog med stort mått av upptäckarglädje. Du har goda kunskaper i svenska, både muntligt och skriftligt. Det är meriterande om du har ett annat modersmål än svenska språket.

Välkommen med din ansökan! Vi ser fram emot att lära känna dig!

Erfarenhet krävs.

Övrig information
Sista ansökningsdag:  2020-05-31

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträdesdatum: 2020-08-10 eller enligt överenskommelse. Intervjuer kommer att ske löpande.

Varaktighet: Tillsvidare

Antal tjänster: 1
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget ReachMee. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via ReachMee genom att klick

Ansökan

Referensnummer:   546

Gör ansökan