jobb just nu!

Förskollärare till Humlans förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Våra barn är det viktigaste vi har, det är dem vi finns till för och de är förskolans huvudpersoner. För oss är det viktigt att se saker ur barnens perspektiv och låta dem vara medforskare i det som händer runtomkring. Världen är stor och det finns mycket att upptäcka! Som pedagoger är vi medforskande och barnens delaktighet och inflytande i fokus.
Vi vill göra skillnad och skapa möjligheter. För nutid och framtid. Hos oss ska alla barn och vuxna känna jag kan, jag vill, jag vågar!

Nu söker vi två förskollärare till Humlans förskola.

Förskolan ligger nära naturen så det är lätt att tillsammans med barnen utforska den lilla världen bland myror och stenar. Den stora världen finns bara ett knapptryck bort eftersom vi har både trådlöst nätverk här och flera surfplattor i barngrupperna.

Vi är en flerspråkig förskola som arbetar med skapande av goda lärmiljöer, med leken som en språklärande ingång. Vi ser flerspråkigheten som en stor tillgång för alla barn och pedagoger på förskolan eftersom vi får på ett naturligt sätt ta del av olika språk och kulturer i vår verksamhet. Ett medvetet arbete med alla barns språk i alla situationer är viktigt för oss på Humlan.
Vår förskola är både kvalitetscertifierade enligt Qualis och miljöcertifierade enligt Grön Flagg. Det är vi stolta över! Förskolan har fem avdelningar för barn mellan 1-5 år. Vi har fokus på språk, teknik, matematik, naturvetenskap, musik och hälsa.

Här har du möjlighet att utvecklas och växa i rollen som förskollärare. Vi erbjuder bland annat en utbildad mentor för nyexaminerade förskollärare. Vi är också en av de första kommunerna i Sverige som erbjuder förskollärare att bli förstelärare.

Välkommen att växa tillsammans med oss!

Arbetsuppgifter

Som förskollärare arbetar du med att:
• ansvara för planering, uppföljning och utvärdering av den pedagogiska verksamheten utifrån förskolans läroplan
• tillsammans med arbetslaget genomföra pedagogisk verksamhet för barn i åldersgruppen 1-5 år
• arbeta med pedagogisk dokumentation och reflektion

Hos oss är du en del av ett stort arbetslag som stödjer varandra i alla situationer, oavsett var på förskolan man jobbar. Här ser vi alla barn som allas barn och samarbetar mycket över avdelningarna. Det bidrar till att barnen blir trygga med de flesta pedagogerna. Det är en styrka hos oss som vi är väldigt stolta över.

Vi jobbar systematiskt och målmedvetet för att skapa en gemensam samsyn kring vårt uppdrag enligt läroplan och skollag. Här är det kollegiala lärande väldigt viktigt och vi delar gärna med oss av våra idéer och tankar till varandra.
Vi jobbar i dokumentationsverktyget Unikum där vi systematiskt dokumenterar och ger vårdnadshavarna möjlighet till delaktighet och inflytande, både på individ- och gruppnivå.

Kvalifikationer

Legitimerad förskollärare.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.
Före erbjuden anställning ska ett godtagbart utdrag ur polisens belastningsregister visas upp.

Ansökan

Referensnummer:   A887757

Gör ansökan

Övrigt

Mitt i Sverige, efter hälsingekusten, ligger Hudiksvalls kommun. Från Stockholm till Hudiksvall med snabbtåg är restiden 2,5 timmar och både Sundsvall och Gävle ligger inom drygt en timmes restid med tåg. Här bor 37 000 glada hudikbor, varav 15 500 i Hudiksvalls tätort, som för övrigt är en av Norrlands allra äldsta städer med en bevarad fiskarstad i centrum.

Hudiksvalls kommun är den största arbetsgivaren i kommunen. Här får du tillsammans med dina 3 700 kollegor inom 300 olika yrken jobba med att få en hel kommun att fungera. Här kan du påverka nutid och framtid, samtidigt som du gör skillnad i människors vardag. Läs mer om oss som arbetsgivare på www.hudiksvall.se. Vi ser fram emot din ansökan!

Funderar du på att flytta hit från en annan ort? Vi vet hur stort steget kan vara och därför vill vi som arbetsgivare hjälpa dig på traven. Vi erbjuder 10 000 kr i flyttbidrag, under förutsättning att du uppvisar ditt examensbevis och stannar hos oss i minst ett år. Men vi hoppas naturligtvis att du stannar längre än så! Flyttbidraget beskattas av dig som anställd.

Besök gärna www.tillhudiksvall.se, där kan du få hjälp i stort och smått om sådant som rör din flytt och ditt nya liv i Hudiksvalls kommun. Det är en kostnadsfri inflyttarservice från Hudiksvalls Näringslivsbolag AB.

Det är viktigt att du skickar in din ansökan digitalt via Offentliga Jobb. Inte via e-post eller i pappersformat. Det är för att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen och för att möjliggöra god kommunikation med våra sökande.

I och med att du ansöker om denna tjänst lämnar du också ditt samtycke till att Hudiksvalls Kommun behandlar dina uppgifter i enlighet med Dataskyddsförordningen (GDPR).
https://www.hudiksvall.se/Ovrigt/Om-personuppgifter.html

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes.