jobb just nu!

Förskollärare till Eskilstunas förskolor

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Det här är en samlad annons för förskollärartjänster inom Eskilstuna kommun. I din ansökan kommer du få besvara ett antal frågor och går du vidare i rekryteringsprocessen matchas du mot de förskolor som just nu har lediga tjänster. Våra förskolor finns lokaliserad på flera olika platser, både i och utanför centrala Eskilstuna.

Som förskollärare inom Eskilstuna kommun erbjuder vi dig:
- Egen mentor
- Arbetskläder
- Fria pedagogiska måltider
- Friskvårdsbidrag
- Handledning av specialpedagog och pedagogikutvecklare
- Kompetensutveckling utifrån verksamhetens behov
- Utbildning i Modigt medarbetarskap
- Intern rörlighet
- Möjlighet till olika ansvarsuppgifter beroende på intresse och behov.

Här hittar du mer information om våra:
- Förskoleområden: www.eskilstuna.se/forskoleomraden
- Förskolor: www.eskilstuna.se/utbildning-och-barnomsorg/forskola

Vill du veta mer om våra förskolor får du gärna ringa oss!

Arbetsuppgifter

Vill du vara med och planera, genomföra och utveckla det pedagogiska arbetet på förskolan? Önskar du bidra och kunna göra skillnad för det viktigaste vi har, våra barn och för vår framtid?

Som förskollärare inom Eskilstuna kommun är du med och arbetar med det pedagogiska utvecklingsarbetet utifrån förskolans styrdokument. Du använder din kunskap om hur barn lär och utvecklas, samt bidrar till vårt uppdrag genom att:
- Planera, genomföra och utveckla det pedagogiska arbetet på förskolan.
- Utveckla vårt systematiska kvalitetsarbete genom att föreslå förbättringar i verksamheten.
- Erbjuda våra barn mötesplatser för dialog, kreativitet, lärande och samspel.
- Arbeta med anpassning och skapa lärandemiljöer utifrån barnens olika intressen, behov och erfarenheter.
- Följa och utmana det enskilda barnets/barngruppens utveckling och lärande.
- Pedagogiskt observera, reflektera och dokumentera i ditt dagliga arbete för att synliggöra barnens olika lärprocesser och utveckling.
- Pedagogisk leda och med en vilja att ständigt utvecklas för att kunna utmana barnens lärande.

Vi har ett bra samarbete med Mälardalens högskola då vi tar emot förskollärarstudenter att genomföra sin verksamhetsförlagda utbildning hos oss i våra förskolor. På så sätt är vi med och utbildar blivande förskollärare samt får chansen att lära av varandra och hålla oss uppdaterade om den senaste forskningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig med förskollärarutbildning eller annan utbildning med behörighet att undervisa i förskolan. Alternativt är din utbildning pågående och avslutas under våren 2020.

Meriterande är om du har erfarenhet av arbete/VFU inom förskola eller annan pedagogisk verksamhet, med tillkommande läroplansarbete. Du har goda kunskaper i svenska språket och har grundläggande it-kunskaper eftersom digitala läromedel förekommer i arbetet.

Vi önskar dig välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   5341:3

Gör ansökan

Anställning

Arbete dagtid, men kvällsmöten förekommer minst 2 gånger/månad.

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.