jobb just nu!

Förskollärare/Barnskötare Rörvikens förskola

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Utbildningsförvaltningen i Bodens kommun!

Bodens kommun ligger i Norrbottens kustland, 3 mil från havet. Här bor cirka 28 000 personer. Boden är en modern småstad med närhet till det mesta för ett trivsamt arbets- och fritidsliv.

I Bodens förskolor och skolor ges barn och unga mod och kompetens att möta framtidens utmaningar den visionen arbetar vår utbildningsförvaltning för.

Kunskap, trygghet och goda lärmiljöer är utmärkande i våra verksamheter. Som medarbetare i vår förvaltning kommer Du ha kompetenta kollegor som visar respekt och tolerans och vars stora engagemang skapar arbetsglädje och stolthet. Tillsammans fokuserar vi på att ständigt förbättra verksamheten.

Utbildningsförvaltningen i Boden står inför en spännande utveckling, Vision skola 2025. För förskolans del innebär det bland annat nybyggnation- och ombyggnation av förskolor, minska barngrupperna till 15 platser per avdelning och en viktig satsning på digitalisering. Alla tillsvidareanställda pedagoger får tillgång till en personlig Ipad.

Förskolorna i Boden har hög andel behöriga förskollärare, vilket ger en bra förutsättning för hög kvalitet i verksamheterna. I nuläget så satsar Bodens förskolor på språkutvecklande arbetssätt. Varje förskola har 4 planerings- och utvecklingsdagar per år, då pedagoger och chef systematiskt arbetar med förskolornas kvalitetsarbete, kompetensutveckling och verksamhetsplaner.

Bodens kommun vill ha friska pedagoger och erbjuder därför en timme friskvård per vecka för alla anställda.

Rörvikens förskola ligger centralt belägen i nedre stadsdelen i Boden och har fyra avdelningar i nyrenoverade och fina lokaler. Vi har en stor och öppen utemiljö innehållande träd, bärbuskar, stora gräsytor, cykelväg, klätterställningar samt pulkbacke. Vi har även tillgång till vacker natur i omgivningarna samt närhet till centrala stan där det finns kulturellt utbud att besöka.

I vårt kök jobbar våra kokerskor som lagar all mat på plats, till stor del lokalproducerat och ekologiskt. Varje dag serveras olika sallader, grönsaker, frukt.
Med det sagt vill vi välkomna dig till vårt gäng! För visst vill Du också ha ett av världens viktigaste jobb?

Arbetsuppgifter

Du kommer att vara en viktig del av vårt arbetslag och vi vill att du är med och driver förskolans utveckling framåt tillsammans med förskolechef och övriga medarbetare. Du har också ett särskilt intresse av att stimulera och utveckla barnen i deras lärande. Du kommer att ingå i ett arbetslag med positiva och kompetenta pedagoger.

Vi förutsätter att du har stor erfarenhet och kompetens i pedagogisk dokumentation och goda IT kunskaper. Vi jobbar mycket med barns språk, matematik, naturvetenskap och digitala verktyg.

Allt arbete med barnen och de vuxnas samarbete ska genomsyras av förskolans värdegrund, normer och värden.

Kvalifikationer

Vi söker legitimerade förskollärare, lärare med behörighet för förskolan och barnskötare.

Vi söker Dig som:
- möter barnen med respekt, nyfikenhet och utifrån deras förutsättningar
- lyfter det positiva hos barnen
- har förmågan att engagera barn till lustfyllt lärande
- har god samarbetsförmåga med kollegor och vårdnadshavare
- kan bygga en trygg vardag med struktur, förberedelse och vägledande samspel.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd och TAKK för att alla barn ska få de bästa möjligheterna under sina förskoleår. Det är även en tillgång om du är duktig på IT eftersom lärplattor och andra digitala hjälpmedel används i den dagliga verksamheten med barnen och i den pedagogiska dokumentationen.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A988795

Gör ansökan

Övrigt

Vänlig bifoga lärarlegitimation eller examensbevis. Utdrag ur belastningsregistret måstes uppvisas före anställning i förskola och grundskola.

Vi värdesätter en jämn ålders- och könsfördelning samt mångfald inom alla yrkesområden.

Vi har rökfri arbetstid och vi erbjuder en friskvårdstimme i veckan.

När du söker jobb hos oss vill vi att du använder vårt e-rekryteringssystem. På så sätt blir hanteringen av din ansökan effektiv, snabb och säker. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan i vårt e-rekryteringssystem kan du skicka din ansökan, märkt med referensnr till respektive kontaktperson, Bodens kommun, 96186 Boden.

Inför rekryteringsarbetet har Bodens kommun tagit ställning till rekryteringskanaler. Vi tackar vänligt men bestämt nej till all kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter eller liknande i denna rekrytering.