jobb just nu!

Förskolelärare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Burlövs kommun - den kreativa mötesplatsen för boende, näringsliv, utveckling och kultur.
Här skapar vi värde för våra medborgare i en kommun i tillväxt.

Vill du vara med och bygga det attraktiva, tillgängliga, hållbara och trygga Burlöv?

Östragårdens förskola är en mycket populär förskola med 6 avdelningar. Vi har en hög andel, ungefär 75%, förskollärare på förskolan.
På förskolan finns 3 arbetslag, varje arbetslag består av en småbarnsavdelning och en syskonavdelning. Avdelningarna samarbetar mycket med varandra.
Vi arbetar enligt förskolans nya läroplan, där det finns många influenser från Reggio Emilia-pedagogiken, som utgår från demokrati ur barnens perspektiv. Bland annat är det barnen som själva håller i sina utvecklingssamtal.

Östragården är en av fem förskolor i Åkarp, vi har ett stort samarbete mellan dessa förskolor.

Arbetsuppgifter

Vår verksamhet bygger på varje barns naturliga nyfikenhet och lust att lära. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar. För oss är det viktigt att bedriva en pedagogisk verksamhet på ett lekfullt sätt som lockar barnen att delta. På förskolan pågår också ett arbete för en grönare förskola genom Håll Sverige Rents program grön flagg. Ett viktigt arbete för att inspirera nästa generation att tillsammans ta ansvar för planeten vi bor på och vår gemensamma framtid.

Hos oss får du:
Vara med och påverka och utveckla verksamheten genom samverkan med kollegor från den egna såväl som från andra förskolor
utvecklas i din roll som förskollärare genom ett stort kollegialt utbyte med andra förskollärare samt ett nära ledarskap
reflektionstid, enskilt och tillsammans med arbetslaget
arbetskläder för utevistelse och digitala arbetsredskap
möjlighet att ta del av förmåner i form av friskvårdsbidrag samt rabatt hos Nordic Wellness, 24Seven och på Burlövsbadet

Kvalifikationer

Du förväntas bedriva pedagogisk och utvecklande verksamhet i förskolan i enlighet med vår läroplan. Du ska aktivt arbeta med lärande, omsorg och kvalité på förskolan.

Vi söker dig som är nytänkande och innovativ. Du har en positiv inställning till pedagogisk dokumentation och ser det som en självklarhet att digitala verktyg ingår som en naturlig del i arbetet med barnen. Självklart delar du vår värdegrund och är en person som har lätt för att skapa goda relationer till såväl barn som kollegor och föräldrar.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A890924

Gör ansökan

Övrigt

Burlövs kommun ser mångfald som en styrka i vårt gemensamma uppdrag.

Vi erbjuder utvecklingsorienterade arbetsplatser som kännetecknas av trivsel och arbetsglädje. Våra medarbetare är engagerade och i högsta grad delaktiga i att steg för steg realisera kommunens mål och uppdrag utifrån vår värdegrund.

Inför denna rekrytering har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och därför undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.