jobb just nu!

Förrättningslantmätare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Kalmar växer och vi är snart 70 000 invånare.
Kalmar har en fantastisk kulturhistorisk miljö som ger staden charm och karaktär men Kalmar är också en modern universitetsstad med visioner. Här finns framtidstro, bra kommunal service och stadspuls parallellt med en livskraftig landsbygd.

Kommunens arbetsplatser representerar verksamheter med cirka 200 olika yrken på åtta förvaltningar och tillsammans är vi ca 6 000 anställda.

Kalmar kommun arbetar aktivt för jämställdhet och mångfald i arbetslivet. Kalmar kommun värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till det.

Tillsammans gör vi ett Kalmar för alla ännu bättre. Välkommen att söka jobb hos oss!

Den kommunala lantmäterimyndigheten tillhör stadsingenjörsverksamheten som finns på samhällsbyggnadskontoret och är en viktig kugge i arbetet med att utveckla Kalmar kommun. Vi arbetar med arbetar med lantmäterifrågor, mätning, olika typer av kartframställning och GIS m.m. På förvaltningen finns även verksamheterna Planering och bygg samt Miljö.

Arbetsuppgifter

Vi söker nu till kommunens lantmäterimyndighet en förrättningslantmätare som med kompetens och engagemang kan bidra till att Kalmar utvecklas och växer som stad och kommun.

Som kommunal förrättningslantmätare medverkar du i hela planeringsprocessen - från planering till genomförande. Du kommer att arbeta med handläggning av lantmäteriförrättningar såväl i tätort som på landsbygd, både ärenden som är ett led i att genomföra detaljplaner och ärenden utanför planlagda områden. Lantmäteriförrättningarna innebär arbete både i fält och inne på kontoret. Du kommer också att delta i lantmäterimyndighetens övriga arbetsuppgifter, t ex att ge service och rådgivning till allmänhet och kommunala förvaltningar och bolag och att utveckla vårt arbetssätt.

Vi har ett nära samarbete inom organisationen, och det kan därför också bli aktuellt att du deltar i gemensamma projekt på förvaltningen.

Arbetet är utvecklande och variationsrikt där du får ta stort eget ansvar och arbeta tillsammans med flera erfarna medarbetare. Trivseln och sammanhållningen är god och vi hjälper och stöttar varandra i vårt arbete.

Kvalifikationer

Du är utbildad civilingenjör med inriktning mot lantmäteri och fastighetsbildning, högskoleingenjör med lantmäteriinriktning eller har motsvarande kompetens som bedöms likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av förrättningshandläggning och fastighetsregistrering samt erfarenhet från medverkan i planarbete, men även du som nyligen har avslutat dina studier är välkommen med din ansökan. Också annan erfarenhet inom området är värdefull.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, då arbetet innebär många kontakter med sakägare, allmänhet och kollegor. Vi vill att du är självständig, resultatinriktad och trivs med varierande arbetsuppgifter och har lätt att skapa goda relationer och att samarbeta.

Arbetsuppgifterna kräver förmåga att hålla samman en arbetsprocess och att fatta beslut. Du ska vara samarbetsorienterad och ha lätt att dela med dig av dina kunskaper. Du ska ha god förmåga att kommunicera på svenska både muntligt och skriftligt. Dessutom behövs noggrannhet och ett intresse för utveckling av verksamheten.

B-körkort krävs.

Kompetensutveckling är viktigt för oss. Är du ny i rollen som förrättningslantmätare kommer du att delta i kurser och seminarier för nya lantmätare. Utbildningen är gemensam för de statliga och kommunala lantmäterimyndigheterna. Mycket av lärandet sker i den dagliga verksamheten.

Observera att vi kan komma att påbörja urvalsarbetet innan ansökningstiden gått ut så vänta inte för länge med att söka.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A878633

Gör ansökan

Övrigt

För att alla ansökningar ska bli likvärdigt granskade vid urvalsprocessen måste du söka via länken i varje specifik tjänst. OBS: Skicka INTE din ansökan via E-post eller brev.

Vi undanber oss erbjudanden och försäljningssamtal om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna tjänst.