jobb just nu!

Får du andra att växa? Nu söker vi fler specialpedagoger till förskolan!

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du arbeta konsultativ utifrån dina kunskaper och vara en viktig del i förskolans organisation? Har du förmågan att utmana och få andra att växa i sin pedagogiska roll? Sök då till oss!

Stöd och utvecklingsenheten som idag består av 18 medarbetare som är pedagogikutvecklare, specialpedagoger och talpedagoger vars syfte är att stödja förskolor och skolor att möta reformernas krav på såväl ledare som medarbetare. Utgångspunkten för allt arbete inom förskolan är den värdegrund och det förhållningssätt som beskrivs i förskolans läroplan, skollagen, och FN:s Barnkonvention.

Eskilstuna kommuns kommunala förskolor är organiserade i sju större förskoleområden med ansvariga förskolechefer. Till varje förskoleområde har vi specialpedagoger och pedagogikutvecklare. Du kommer att arbeta i team med de andra specialpedagogerna hos oss men framförallt nära pedagogikutvecklaren. Vår arbetsgrupp består av ambitiösa kollegor med olika bakgrunder. Vi har ett stort stöd i varandra och behöver varandra för att göra bästa möjliga arbete.

Nu söker vi två specialpedagoger till våra förskoleområden i Torshälla och Norr. Är du vår nya kollega?

Arbetsuppgifter

I den här rollen som specialpedagog tillför du specialpedagogisk kompetens till förskolans verksamhet så att alla barn, i synnerhet barn i behov av särskilt stöd, ges möjlighet att med hänsyn till egna behov och förutsättningar utvecklas så långt som möjligt!

Du kommer att arbeta i respektive förskolområde, där förskolecheferna leder och fördelar arbetsuppgifter. Du utgår ifrån ett konsultativt förhållningssätt och är coachande och stödjande i ditt arbetssätt där du har en viktig del i att utmana pedagogerna att växa i sina roller. I arbetet deltar du även i det övergripande utvecklings och värdegrundsarbete gällande likabehandlingsplan, pedagogisk dokumentation och övergång från förskola till förskoleklass. Fokus i uppdraget är att tidigt fånga barns behov av särskilt stöd i syfte att stödja all personal inom förskolan.

Förutom det huvudsakliga uppdraget i förskoleområdet får du en central roll vid förvaltningsövergripande insatser. Det kan det handla om att lyfta trender, tendenser,

utbildningsbehov eller annat som har betydelse för att kunna göra analyser av kvalitet till grund för den likvärdiga förskolan. Dessutom kan genomförande av utbildningsinsatser och ledande av projekt och nätverksgrupper på förvaltningsnivå ingå i ditt arbete. Du arbetar på organisations - grupp - och individnivå och arbetar förebyggande med insatser för utveckling av förskolans och organisationens arbetssätt och arbetsformer.

Du kommer också vara ett stöd för förskolecheferna i kartläggning och dokumentation inför ansökan om tilläggsbelopp för barn i behov av särskilt stöd.

Kvalifikationer

Vi söker dig med specialpedagogexamen och lärarlegitimation för arbete inom förskola. Du har erfarenhet av arbete inom pedagogisk verksamhet för yngre åldrar. Vi ser också gärna att du har praktisk erfarenhet av arbete som specialpedagog. Vi ser gärna att du har erfarenhet av mångfaldsinriktat arbete och har du påbyggnadsutbildning inom exempelvis handledning av personal ser vi det som meriterande. Vidare behöver du ha goda kunskaper i tal och skrift på svenska och grundläggande datakunskaper.

Dina personliga egenskaper har stor betydelse för verksamhetens utveckling och framgång. Det innebär att du är trygg i din yrkesroll och att du har förmåga att vara prestigelös, leda, lyfta och stötta personalen i arbetet. För att trivas i rollen stimuleras du av att arbeta med människor och har lätt att skapa förtroendefulla relationer. Du är helhetsorienterad och skapar överblick i arbetet, likväl som du är flexibel och har lätt för att planera om och anpassa dig utifrån vad situationen kräver. Du är inlyssnande som person och trivs i samarbete med andra, likväl som har förmåga att driva arbetet självständigt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

TIllträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   4851

Gör ansökan

Övrigt

Eskilstuna kommunkoncern är Sörmlands största arbetsgivare. Vi har helhetssyn i vårt samhällsuppdrag och vi gör skillnad varje dag genom att fokusera på goda hållbara möten med invånare, brukare och kunder.

I Eskilstuna finns driv och framåtanda. Vi har under många år bedrivit ett målmedvetet och brett jämställdhetsarbete och är stolta över att ha tilldelats Svenska jämställdhetspriset. Vi är också en av Sveriges miljöbästa kommuner som tänker hållbart i alla led, vi välkomnar olikheter och har modet att gå vår egen väg. Alla 9 000 medarbetare och ledare utvecklas i Modigt medarbetarskap/ledarskap och Modiga idéer.

Nu söker vi dig som vill vara med och utveckla Eskilstuna till en ännu bättre stad att bo, leva och verka i. Välkommen att göra skillnad!

Vi ber dig söka tjänsten via länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar. Det är viktigt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den ligger till grund för vårt urval. Om du lämnar in ansökan på annat sätt är det viktigt att du anger annonsens referensnummer.

För att möta morgondagens utmaningar vill Eskilstuna kommunkoncern ha mångfald och välkomnar medarbetare med olika bakgrund. Vi arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Enligt skollagen (2010:800) krävs att registerutdrag från Rikspolisstyrelsens belastningsregister uppvisas i samband med anställning inom grundskolan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalighet och att erforderliga beslut fattas.

Om du har skyddad identitet ansöker du genom att skicka in din ansökan skriftligen märkt Rekryteringsenheten eller lämna den i vår reception på Alva Myrdals Gata 3 D.