jobb just nu!

Exploateringsingenjör

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Vill du utvecklas och utveckla Strängnäs kommun tillsammans med oss?

Vi är en attraktiv tillväxtkommun med 35 000 invånare i hjärtat av Mälardalen.
Vi har bra kommunikationer. Härifrån är det knappa 50 minuters resväg med tåg till Stockholm, och än mycket närmare till exempelvis Eskilstuna. Hos oss får du vara med och göra skillnad, både för individen och för samhället.
Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb med goda möjligheter att påverka och utvecklas. I Strängnäs kommun arbetar drygt 2 500 kunniga och kompetenta medarbetare.

Tillsammans arbetar vi för att göra invånarnas vardag så bra som möjligt – nu och i framtiden.
Våra medarbetare trivs hos oss, det ser vi i vår årliga medarbetarundersökning. I organisationen arbetar vi aktivt med vår vision och vår värdegrund som präglas av respekt, öppenhet, utveckling och tydlighet,
Vi vill att du som medarbetare trivs och bygger vår framtida kommun tillsammans med oss. Vi behöver din kompetens, ditt engagemang och dina erfarenheter.

Tillsammans gör vi varandra bättre!

Mark- och exploateringsenheten förvaltar och utvecklar kommunens markinnehav. Enheten arbetar på uppdrag av kommunstyrelsen och består av 6 personer med kompetenser inom bl.a. fastighetsjuridik, projektledning och fastighetsförvaltning.

Vi på Samhällsbyggnadskontoret satsar på att ständigt förbättra vår verksamhet, vilket gör att du aktivt kommer att få bidra till din egen och kontorets framtida utveckling. Vi ser även stor nytta i att ge våra medarbetare möjlighet till kompetensutveckling i form av exempelvis kurser och andra utbildningar.

Arbetsuppgifter

Som exploateringsingenjör hos oss på Strängnäs kommun får du arbeta med allt från markförvärv och detaljplanering till projektering, utbyggnad av infrastruktur och försäljning. Kommunen är expansiv, vilket innebär att vi har en enorm bredd i våra projekt.

Du kommer att tillhöra Mark- och Exploateringsenheten, som är en del av Samhällsbyggnadskontoret. Hos oss arbetar administratör, markförvaltare och exploateringsingenjörer tillsammans som ett team.

Arbetet innebär många kontakter med privata markägare, allmänheten, näringslivet, exploatörer, statliga myndigheter, andra kommunala tjänstemän och politiker. I ditt dagliga arbete kommer du att ha ett särskilt nära samarbete med Planenheten samt
Teknik och Servicekontoret, men också andra enheter och funktioner inom kommunens organisation.

Kvalifikationer

För att du ska klara av och trivas i uppdraget ser vi att du har följande kompetens, erfarenhet och kunskap:
• Ett genuint intresse för uppdraget, och en vilja att ta ansvar och bidra till att uppfylla enhetens gemensamma mål.
• Civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom Lantmäteri/Samhällsbyggnad alternativt erfarenhet eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, samt förmåga att anpassa din kommunikation utifrån målgruppen.
• Du är flexibel, har god förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter, och självständigt kunna strukturera ditt arbete.
• God servicekänsla och ett gott bemötande, samt god samarbetsförmåga
• Du har god pedagogisk förmåga, och god förmåga att kommunicera med interna och externa parter.
• God datorvana, och goda färdigheter i Officepaketet
• B-körkort

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Det är därtill meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet inom området .
• Erfarenhet av att arbeta i ProjectCompanion.
• Erfarenhet från politiskt styrd organisation.
• Goda förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska.

Anställningens omfattning

Tillträde: enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   61/19

Gör ansökan

Övrigt

Vi ber dig som sökande att ansvara för dokumentation av din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som kommun omfattas vi av offentlighetsprincipen och innebär att vi är skyldiga att lämna ut ansökningshandlingar som begärs av allmänheten och massmedia.

Strängnäs kommun har gjort mediaval för denna rekrytering och undanber därför bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.
Strängnäs kommun tillämpar Rökfri arbetstid.