Erfaren samhällsplanerare

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

På GR arbetar cirka 200 kollegor tillsammans för att skapa nytta och mervärde för 13 medlemskommuner. Vi driver utvecklingsprojekt, har myndighetsuppdrag, forskar, ordnar utbildningar och andra mötesplatser, bland mycket annat. I slutändan handlar det om att göra livet bättre för alla som lever och verkar i vår region.

Som anställd på GR är du en viktig del i Göteborgsregionens fortsatta utveckling. Vi arbetar inom flera olika sakområden, vilket innebär att det finns en stor bredd av yrkesroller, verksamheter, erfarenheter och kunskap på GR.

Vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med många engagerade och kunniga kollegor. Här finns stora möjligheter att påverka arbetet, utvecklas med organisationen och göra verklig skillnad.

Läs våra mål- och strategidokument på vår webbplats https://goteborgsregionen.se/styrning

På avdelningen miljö och samhällsbyggnad arbetar drygt 25 personer med med frågor som rör allt från infrastruktur, kollektivtrafik och klimat till VA, avfall och klimatanpassning. Genom bra planering kan Göteborgsregionen växa på ett sätt som gynnar även kommande generationer. Det regionala perspektivet genomsyrar allt vi gör. Vi arbetar i hög utsträckning genom våra nätverk som består av tjänstepersoner från våra 13 medlemskommuner. Hos oss är det alltid mycket på gång och för att trivas hos oss behöver du vara utvecklingsorienterad och tycka om att jobba strukturerat även när det inte finns så tydliga ramar. Vi arbetar alla med frågor som engagerar och har riktigt kul på jobbet.

Arbetsuppgifter

Göteborgsregionen är inne i en spännande fas. Vi har ett uppdrag från Förbundsstyrelsen att ta fram kunskapsunderlag som ska ligga till grund för dialog och samverkan om långsiktiga gemensamma planeringsinriktningar. Underlaget ska belysa såväl utmaningar i en växande storstadsregion som olika scenarier och konsekvenser av olika vägval. Vi söker nu en regionplanerare med inriktning på strategiska planeringsfrågor som bland annat kan vara med och driva detta arbete framåt.

Som regionplanerare arbetar du främst strategiskt och i nära samarbete med de 13 medlemskommunerna. Du tar din utgångspunkt i det regionala perspektivet och arbetar för en hållbar regional tillväxt. Arbetet sker i stor utsträckning genom att leda nätverk, arbetsgrupper, projekt och processer.

På GR är lyhördhet, handlingskraft och utveckling genomgående ledord. Göteborgsregionen är en medlemsorganisation som finns till för att kommunerna vill att vi ska finnas. Vi behöver därför alltid lyssna in och ta initiativ för att hålla oss relevanta.

I din roll som regionplanerare kommer du bland annat:
• Kartlägga och analysera Göteborgsregionens utveckling på kort, medellång och lång sikt
• Följa upp gällande regionala överenskommelser och planeringsstrategier
• Identifiera nuvarande och kommande utmaningar kopplat till regional fysisk planering i Göteborgsregionen
• Tillsammans med vår GIS-ansvariga ta fram nulägesbilder och visualisera framtida planeringsinriktningar.
• Leda nätverket för översiktlig planering
• Initiera och leda olika typer av projekt och processer, såväl regionala och nationella som internationella

Arbetet sker i nära samarbete med andra regionplanerare, kommuner, statliga myndigheter, forskare och andra samarbetspartners. En betydande del av utvecklingsarbetet sker i projektform tillsammans med såväl medlemskommuner som andra relevanta aktörer. Projekten är ofta extern- eller samfinansierade och i din roll som regionplanerare initierar du såväl som söker finansiering och driver olika projekt inom ditt ansvarsområde.

Vi ser förmåga att ha ett helhetsperspektiv som en stor styrka.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• Är en kunnig och erfaren samhällsplanerare med erfarenhet av att jobba med planering på strategisk nivå
• Har erfarenhet av projekt och processledning.
• Känner dig trygg med att leda olika typer av grupper.
• Har en relevant akademisk examen inom t.ex. fysisk planering, samhällsplanering, geografi, arkitektur eller motsvarande.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:
• Att arbeta med målkonflikter och synergier.
• Projektledning med ekonomiskt projektansvar
• Att arbeta i en politiskt styrd organisation med kommunal och/eller regional samhällsplanering

Viktiga personliga egenskaper:
• Du är strukturerad, flexibel, initiativrik med en förmåga att tänka långsiktigt
• Du är utvecklingsorienterad och trivs i kreativa sammanhang
• Du har en förmåga att kunna arbeta såväl på en strategisk som operativ nivå
• Du är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga
• Du kan arbeta både självständigt och i grupp, har en god samarbetsförmåga och tycker om att driva och leda i olika utvecklingsprocesser

GR strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, där våra medarbetares olikheter berikar och utvecklar verksamheten.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   A1140844

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Göteborgsregionen (GR) samt möjliggöra god kommunikation med dig som sökande använder vi e-rekrytering i Visma Recruit Offentliga jobb. Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.