jobb just nu!

Erfaren Miljöingenjör till Linköping

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Statens geotekniska institut (SGI) är en expertmyndighet som arbetar för ett säkert, effektivt och hållbart byggande och ett hållbart användande av mark och naturresurser. I våra uppgifter ingår att förebygga jordskred, ras och stranderosion. SGI arbetar också med att ta fram nya metoder för att sanera förorenade områden. SGI tillhör Miljödepartementet och har totalt cirka 90 medarbetare. Huvudkontoret ligger i Linköping och kontor finns i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Arbetsuppgifter

Denna tjänst riktar sig till dig som har flerårig yrkeserfarenhet relaterat till arbeten med förorenade områden.
SGI:s verksamhet är inriktad mot frågeställningar som har stor betydelse för framtidens samhällsplanering. Sedan 2010 har SGI det nationella ansvaret för forskning, teknikutveckling och kunskapsuppbyggnad inom förorenade områden.
Tjänsten kommer att tillhöra avdelning Renare mark. Verksamheten på avdelningen handlar framför allt om forskning och utveckling, myndighetsstöd samt kunskapsförmedling. Avdelningen arbetar med att ta fram och implementera ny kunskap om förorenade områden, deponier, förorenade sediment och jordmassor samt materialkarakterisering. SGI har inom dessa teknikområden uppdrag enligt avtal med bland andra Naturvårdsverket och flertalet länsstyrelser.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att arbeta som handläggare och miljöingenjör. Du kommer att arbeta med såväl stöd till Naturvårdsverket, länsstyrelser och kommuner i deras arbete med förorenade områden, som deltagande i olika forsknings- och utvecklingsprojekt. Arbetet kommer även att omfatta remisshantering, medverkan i seminarier och kurser samt annan kunskapsförmedling med inriktning mot förorenade områden. Samverkan med myndigheter och andra aktörer inom förorenade områden kommer också att vara en del av ditt arbete.

Kvalifikationer

Tjänsten kräver universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot naturvetenskap eller miljöteknik, alternativt annan inriktning som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Du ska ha flerårig erfarenhet från konsult- och/eller myndighetsverksamhet med betoning på förorenade områden och vara en van projektledare. Det är en merit om du har god kännedom om miljölagstiftningen med tillhörande förordningar och föreskrifter, samt erfarenhet av dess tillämpningar.

Du har god förmåga att driva arbeten självständigt och att leda en projektgrupp. Men du ska också kunna trivas med att vara medarbetare i andra projektgrupper. Arbetet kräver en god administrativ förmåga. Eftersom arbetet innebär många kontakter, både internt och externt, behöver du vara utåtriktad och lyhörd samt ha god kommunikativ förmåga. SGI har många internationella kontakter så du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Vid urvalet kommer stor vikt att läggas vid din personliga lämplighet. För att kunna arbeta hos oss ska du dela statens gemensamma värdegrund, http://www.swedgeo.se/sv/om-sgi/sa-arbetar-vi/vardegrund-och-kompass/.

Anställningens omfattning

Tjänsten är placerad vid avdelning Renare mark i Linköping och är en tillsvidareanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer:   0497

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

När du söker anställning hos oss ger du ditt medgivande att vi får hantera dina personuppgifter enligt Dataskyddsförordningen. Vi kommer inte att använda dina personuppgifter i annat syfte än att genomföra rekryteringen.

Välkommen med din ansökan inklusive meritförteckning, löneanspråk, betygskopior, och andra handlingar som du vill åberopa.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen inom myndigheten samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen.

Behöver du hjälp med din digitala ansökan kontakta gärna supporten på 0771-693 693.

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare:
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.