Erfaren kommunikatör med fokus på vård och omsorg

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Sveriges Kommuner och Regioner (SKR) är en medlemsorganisation för landets 290 kommuner och 21 regioner. Som intresse- och arbetsgivarorganisation driver vi medlemmarnas frågor och erbjuder stöd och service. Vi väcker frågor, agerar kraftfullt och bildar opinion. Vårt uppdrag är att ge kommuner och regioner bättre förutsättningar för lokalt och regionalt självstyre. Målet är att utveckla välfärden. Välkommen att läsa mer om oss på skr.se.

Avdelningen för kommunikation ansvarar för att driva opinion kring viktiga frågor som rör våra medlemmars verksamhet samt utveckla medlems- och övrig kommunikation.

Rådet för nya terapier, NT-rådet, är en expertgrupp med representanter för Sveriges regioner. NT-rådet ger rekommendationer till regionerna om användning av vissa nya läkemedel, oftast sådana som används på sjukhus. Målsättningen är en rättvis, jämlik och ändamålsenlig läkemedelsanvändning för alla patienter i hela landet där de gemensamma resurserna används på bästa sätt. Läs om NT-rådet och samverkan kring läkemedel på janusinfo.se

Sedan några år arbetar SKR tillsammans med Sveriges kommuner med nationell kunskapsstyrning i syfte att socialtjänsten ska bli mer jämlik, jämställd och evidensbaserad. Målet är att kommunerna ska ha förutsättningar att i varje möte med brukare tillhandahålla ett stöd som bygger på bästa tillgängliga kunskap. Läs om kunskapsstyrning i socialtjänsten på skr.se

Arbetsuppgifter

Vi söker en erfaren och engagerad kommunikatör som vill arbeta inom området vård och omsorg. I den här rollen delar du din tid mellan två satsningar och ditt uppdrag är att driva kommunikationsarbetet framåt.
Satsningarna det handlar om är:
• regionernas expertgrupp för ett ordnat införande av vissa läkemedel, NT-rådet.
• kommunernas samarbete om kunskapsstyrning i socialtjänsten.

Som kommunikatör arbetar du konsultativt med rådgivning till handläggare och experter. Du behöver kunna ta dig an komplexa frågor och beskriva dem på ett tydligt och tillgängligt sätt.

Du arbetar också operativt och genomför olika typer av kommunikationsinsatser. Till exempel planerar du innehållet i en podd och skriver texter för webb och nyhetsbrev.

Tjänsten är placerad i sektionen för kommunikationsutveckling som är en del av kommunikationsavdelningen. Du kommer ha ditt uppdrag inom avdelningen för vård och omsorg eftersom det är där de två satsningarna drivs.Kvalifikationer

Högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande och flerårig erfarenhet av att arbeta konsultativt och ge stöd och råd om kommunikation till andra än kommunikatörer är ett krav.
Utöver det vill vi att du har erfarenhet av kommunikation i en bred mix av kanaler och av att skriva och vara en god skribent.

Kunskap om det svenska hälso- och sjukvårdssystemet och svensk socialtjänst samt erfarenhet av att arbeta med kommunikation om vård och omsorg är meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Du är trygg i din roll som kommunikatör och bygger ditt arbete på goda relationer. Som person är du strukturerad, initiativrik och bra på att prioritera.

Du är självgående, tycker om att arbeta i team och har lätt för att anpassa dig till olika situationer och förutsättningar. Du uttrycker dig mycket väl i tal och skrift och har ett intresse för samhällsfrågor.

Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-12-31

Möjlighet till förlängning enligt överenskommelse

Ansökan

Referensnummer:   A1077996

Gör ansökan