jobb just nu!

Enhetschef till Hälso- och sjukvårdsenheten

Generell information

Övrigt

Spara som favorit

Om arbetsplatsen

Välkommen till Vårgårda kommun och en arbetsplats där du får utvecklas och göra skillnad varje dag. Med respektfullt bemötande och hög tillgänglighet gör vi allt för att leverera välfärdstjänster som överträffar förväntningarna hos invånarna i vår kommun.

Med utgångspunkt från vår vision, vår gemensamma värdegrund och tydliga politiska mål bygger vi för stark tillväxt och starkt arbetsgivarvarumärke i kommunen.


Verksamheten Vård och omsorg i Vårgårda bedriver verksamhet i form av Äldreomsorg och funktionshinder. Inom äldreomsorgen finns två särskilda boenden, hemtjänst, en korttidsenhet, dagverksamhet för personer med demenssjukdom, öppna aktiviteter samt rehabilitering och hälso- och sjukvård. Inom funktionshinder finns fyra boenden, korttidsverksamhet, personlig assistans, ledsagning, avlösare, kontaktperson och KTS. Totalt är vi drygt 300 medarbetare som varje dag arbetar tillsammans för att göra livet så bra som möjligt för kommunens invånare som är i behov av våra insatser.

Arbetsuppgifter

Då tidigare chef går vidare till nya uppdrag söker vi en enhetschef till den kommunala hälso- och sjukvården i Vårgårda kommun. På enheten arbetar sjuksköterskor, arbetsterapeuter, fysioterapeuter och en rehab assistent. Som chef har du arbetsmiljö- och personalansvar för cirka 25 personer. Du ansvarar även för enhetens kvalitetsarbete. Du rapporterar till Vård och omsorgschef och ingår tillsammans med verksamhetens övriga chefer i Vård och omsorgschefens ledningsgrupp.

Enheten är inne i en spännande process kring arbetsmiljön i gruppen och hur den skall vidareutvecklas och förbättras. En del i ditt uppdrag kommer vara att arbeta med att skapa tydlighet och stabilitet i arbetsgruppen och i arbetssätten. Andra spännande processer är utvecklingen av samarbetet med Närhälsan och kommande digitaliseringsutvecklingar.

Som stöd i uppdraget har du en kompetent samordnare.

Du kommer att ingå i en engagerad och samarbetsinriktad chefsgrupp. Centralt finns stödfunktioner i form av controller och HR-strateg. Till din hjälp kommer du också ha ett tätt samarbete med MAS. Utifrån ditt behov formas stödet tillsammans med närmaste chef, så att du får hållbara förutsättningar att verka som enhetschef.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förmåga att skapa engagemang och delaktighet. Du inspirerar till arbetsglädje och får andra med dig. Du har en god förmåga att fatta beslut, ta ansvar och skapar trygghet hos dina medarbetare. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, säkerställer att budskap når fram och påminner om så behövs. Du har förmåga att tänka strategiskt och fatta långsiktiga beslut och ser helheten. Du kan också fatta snabba beslut och agera utifrån dessa om så behövs, trots begränsad information. Du visar omdöme vid uttalanden och beslut.
Du planerar, organiserar och prioriterar ditt arbete på ett effektivt sätt. Du arbetar bra med komplexa frågor, analyserar problem och löser komplicerade problem. Du är medveten om kostnader, intäkter och effektivitet ur ett ekonomiskt perspektiv.

Vi söker dig som har relevant högskoleutbildning för tjänsten, det kan till exempel vara en legitimationsutbildning inom hälso- och sjukvård eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som lämplig.

Flerårig erfarenhet av arbete inom ramen för Hälso- och sjukvårdslagen.

Ledarerfarenhet.
Meriterande är tidigare erfarenhet av att leda arbetsgrupper inom kommunal hälso- och sjukvård.
Meriterande är tidigare erfarenhet av att leda arbetsgrupper i förändringsprocesser.

Anställningens omfattning

Enligt överenskommelse
100%

Ansökan

Referensnummer:   A842278

Gör ansökan

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Vårgårda kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Varmt välkommen med din ansökan!


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som säljare:

Vårgårda kommun har gjort sitt medieval för rekrytering och undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.